Donald Trump a depus jurământul de învestitură

Donald Trump a fost învestit în funcția de președinte al SUA. El este cel de-al 45-lea președinte al Americii.
Ceremonia de învestitură a avut loc în fața clădirii Congresului SUA, alături de imensa esplanadă a National Mall, unde s-au adunat nouă sute de mii de oameni.
Printre invitații speciali s-au numărat și foștii președinți George W. Bush și Bill Clinton, împreună cu soțiile lor, Laura și Hillary.

După depunerea jurământului, Donald Trump a susținut un discurs în care a mulțumit foștilor președinți ai SUA și cetățenilor prezenți la ceremonie. De asemenea, el a mulțumit și lui Obama și soției sale Michelle pentru tot ce au făcut pentru țară.
„Noi, cetățenii SUA, suntem uniți acum să ne reconstruim țara… Vom influența viitorul lumii. Vom înfrunta provocări, greutăți, dar vom reuși, ne vom face treaba…Ceremonia de azi are o însemnătate specială, facem un transfer de putere de la Washinghton DC către voi, poporul. Azi este sărbătoarea voastră… Guvernul trebuie să fie controlat de către oameni. Suntem o singură naţiune, vom fi o singură inimă.. Va conta doar America, America pe primul plan. Voi lupta şi nu vă voi dezamăgi niciodată. Vom porni lupta împotriva terorismului islamic pe care îl vom eradica pentru totdeauna…Dumnezeu să binecuvânteze America”, a spus Trump.

Giorgiana Radu, AMPress