Iohannis revine la ”elefanți”. Sunt suficiente argumente ca Guvernul să retragă proiectele

Președintele Klaus Iohannis a revenit, vineri, pe Facebook, asupra subietului celor doi ”elefanți” din încăperea Guvernului, spunând că proiectele ordonanțelor de urgență sunt neavenite și inacceptabile, părând făcute cu dedicație:

„Proiectele de ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt neavenite, inacceptabile și par a fi făcute cu dedicație, o spun cele mai autorizate voci din Justiție. Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casație și Justiție, DIICOT, asociațiile magistraților și organizații ale societății civile s-au pronunțat ferm împotriva modificării cadrului legislativ referitor la corupție, abuz în serviciu și integritate, în regim de urgență, fără analize obiective și în condiții de totală netransparență. Sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste ordonanțe de urgență”.
Între timp, subietul a fost preluat și de stradă, înregistrîndu-se un prim protest în Capitală și alte municipii.Este așteptată venirea lui Dragnea din SUA, singurul care va decise asupra următorilor pași, fiindcă PSD pare decis sau obligat să purceadă la aceste modificări legislative.
Aurelia Apostol, AMPress