• Home
  • Știri
  • Donald Trump, întâlnire privată cu Viktor Orban la reședința din Florida

Donald Trump, întâlnire privată cu Viktor Orban la reședința din Florida

viktor orban 1

Donald Trump se va întâlni în privat cu premierul ungar Viktor Orban, săptămâna viitoare, la clubul pe care îl are fostul președinte american în Florida, spune o persoană informată cu privire la situație, potrivit The New York Times, citat de b1tv.ro.

Liderul ungar este unul dintre aliații vechi ai lui Donald Trump și are legături strânse cu mișcarea conservatoare din Statele Unite, iar fostul președinte american l-a lăudat în repetate rânduri după încheierea mandatului de la Casa Albă.
Întâlnirea va avea loc vinerea viitoare, la clubul Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, și reliefează intenția lui Donald Trump de a se portretiza drept un soi de președinte în exil.

Evenimentul vine în contextul în care Trump este tot mai aproape de a deveni oficial candidatul republicanilor la alegerile prezidențiale din 2024. Adversarul său, Joe Biden, are o relație încordată cu Viktor Orban.

Consiliul de Securitate Națională de la Casa Albă spune că nu știe să fi fost stabilită vreo întâlnire între Viktor Orban și Joe Biden cu ocazia vizitei efectuate în SUA de liderul ungar, notează b1tv.ro.

Prim-ministrul ungar a intrat în dispute cu ceilalți lideri euro-atlantici din cauza atitudinii pe care a avut-o în privința Ucrainei și a simpatiei sau chiar admirației față de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Parteneri