„Dorim ajutorul lui Putin în legătură cu Coreea de Nord”, a spus Trump care se va întâlni cu Putin în Vietnam

Președintele american, Donald Trump, a sosit duminică în Japonia, prima etapă a unui vast turneu asiatic dominat de amenințarea nucleară nord-coreeană și în cursul căruia se va întâlni cu omologul său rus, Vladimir Putin, transmite AFP, citată de Agerpres.

Avionul prezidențial Air Force One a aterizat la orele dimineții pe baza militară americană Yokota, la circa 40 de kilometri vest de Tokyo.

El a transmis și un mesaj extrem de pacifist  pentru nord-coreeni în ajunul acestui turneu în Asia? „Cred că sunt oameni foarte buni, sunt muncitori, mult mai călduroși decât ce gândește toată lumea”, le-a explicat el jurnaliștilor la bordul Air Force One.
„Sper că totul se va aranja pentru toată lumea”, a mai spus el, anunțând că urmează să aibă o întâlnire cu omologul său rus, Vladimir Putin, cu prilejul unui summit regional prevăzut în Vietnam.

Distribuie prietenilor

„Cred că este prevăzut să mă întâlnesc cu Putin”, le-a declarat Donald Trump jurnaliștilor la bordul avionului prezidențial. „Dorim ajutorul lui Putin în legătură cu Coreea de Nord”, a adăugat el.

Întâlnirea celor doi pe fostul teatru de război al Vietnamului, unde ambele mari puteri au fost implicate, are multiple semnificații și pare a transmite un mesaj, sunt de părere comentatorii internaționali.