Doru Stănculescu, interpret de folk şi architect de profesie a murit luni dimineaţa la domiciliul său din Bucureşti

Doru Stănculescu, interpret de folk şi arhitect de profesie a murit luni dimineaţa la domiciliul său din Bucureşti. Avea 71 de ani.

Folkistul Eugen Avram a dat Trista veste printr-un mesaj pe Facebook „Mi-e foarte greu să vă dau vestea asta. Stanculescu Doru-Emil a plecat azi dimineață să se întâlnească cu bunii lui prieteni Dan Andrei Aldea, Vali Sterian şi alții. Primeşte-l Doamne şi veghează-i veşnica odihnă. O pierdere uriaşă!”, a scris Eugen Avram pe Facebook. El a debutat în anul 1968 cu melodia „Ion Crâșmaru”, pe versuri de Octavian Goga. A realizat muzica pentru filmul Porțile albastre ale orașului (1974, regia Mircea Mureșan). Primul material discografic al artistului este un disc single editat în anul 1979 de casa de discuri Electrecord. A apărut la Televiziunea Română cu melodii ca „Șambala”, „Ion Vodă Cumplitul”, „Ai, hai…”, „Ecou de romanță”, „Fără petale”.

Familia nu a dat deocamdată date legate de deces dar ele vor veni curând. Iubit de colegi şi de public, Doru Stănculescu părăşeşte marea scenă a vieţii. Fie-i țărâna uşoară!

Distribuie prietenilor

AMPress