• Home
  • Știri
  • Dosarul „Azilelor groazei”. Ciolacu: Nu am nicio milă pentru ticăloşii care au creat aceste azile. Toate centrele pentru copii, vârstnici şi dizabilităţi vor fi verificate

Dosarul „Azilelor groazei”. Ciolacu: Nu am nicio milă pentru ticăloşii care au creat aceste azile. Toate centrele pentru copii, vârstnici şi dizabilităţi vor fi verificate

ciolacu 1 2

Premierul Marcel Ciolacu a precizat, referitor la ceea ce s-a întâmplat în centrele pentru îngrijire în care bătrâni erau torturaţi, că nu are nicio milă pentru „tăcăloşii” care au făcut astfel de lucruri. „Ne arată că avem de-a face cu o problemă de fond, un sistem corupt şi inert”.

„Nu am nicio milă pentru ticăloşii care au creat aceste azile ale groazei, iar faptul că aşa ceva a fost posibil ne arată că avem de-a face cu o problemă de fond, un sistem corupt şi inert. Am văzut infractori sunt peste tot în lume, de asemenea ticăloşi, oameni dezumanizaţi total. Cred că nimeni nu era pregătit pentru aşa ceva. La fel să vedem funcţionari publici complici care s-au vândut acestor ticăloşi. Avem trei priorităţi: toate centrele pentru copii, vârstnici şi dizabilităţi vor fi verificate iar autorizaţiile lor reanalizate, în decurs de o săptămână, acţiunea de verificare urmând a se face sub coordonarea prefecţilor. Solicit autorităţilor toleranţă zero faţă de grupurile infracţionale care au jefuit aceste persoane total neajutorate. În afara de tratamentul la care au supus aceste persoane, le-au furat şi bunurile, casele şi pensiile”, a afirmat Marcel Ciolacu, duminică la Guvern, potrivit news.ro.

El a adăugat că a stabilit cu ministrul Justiţiei Alina Gorghiu să fie soluţionate juridic prioritar aceste speţe. Premierul a mai făcut apel la culte să se implice în favoarea persoanelor vulnerabile şi a adăugat că ministrul Muncii Marius Budăi va începe, de luni, discuţiile în acest sens cu reprezentanţii cultelor religioase.

„Complexitatea infracţiunilor este una care depăşeşte imaginaţia noastră. Am stabilit cu ministrul Justiţiei ca soluţionarea acestor cauze să fie o prioritate. În al treilea rând, fac un apel către toate cultele din România, în primul rând către Biserica Ortodoxă, dar şi către organizaţiile neguvermanentale care activează în domeniul social: avem nevoie de implicarea dumneavoastră pe tot ce ţine de latura socială: asistenţă, în primul rând, pentru persoanele vulnerabile. Faptele petrecute în aceste azile ale groazei ne-au arătat, repet, o dezumanizare totală, a unor persoane pe care eu nu le pot spune şi nu le pot numi oameni. Ministerul Muncii, începând de luni, va sta de vorbă cu toţi reprezentanţii cultelor, cu secretariatul Cultelor şi cu organizaţiile neguvernamentale pentru acorduri pentru implicarea în această activitate. ”, a mai precizat Ciolacu.

„Sistemul trebuie schimbat. Este nepermis să avem o mulţime de instituţii de control care îşi pasează vina una alteia. Trebuie regândit tot sistemul de la autorizare, monitorizare şi control”, a mai spus premierul.

Parteneri