AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Două rachete au căzut într-o fermă din Polonia, pe teritoriul NATO. Guvernul a convocat Consiliul de securitate

Foto: Twitter

 

Două rachete rusești au căzut în Polonia, lângă granița cu Ucraina. Doi oameni au murit, potrivit presei poloneze. Guvernul a convocat Consiliul de Securitate.

ACTUALIZARE 09.43. Forțele Aeriene Poloneze au ridicat avioane de luptă de pe aeroportul Tomaszow Lubelski. Armata și Parchetul au ajuns la fermă, relatează Visegrad 24, potrivit digi24.ro.

ACTUALIZARE 09.35. Ungaria a convocat Consiliul de Securitate în această seară, din cauza bombelor rusești căzute în Polonia și a întreruperii livrărilor de gaze prin conducta Drujba, a anunțat Zoltan Kovacs, purtător de cuvânt al lui Viktor Orban.
Reacții au venit și de la oficiali din Estonia și Lituania. Teritoriul NATO trebuie apărat, au spus aceștia.

ACTUALIZARE 09.30. Presa poloneză tratează pe larg exploziile de la granița cu Ucraina în urma cărora au murit 2 oameni, dar nici jurnaliștii, nici comentatorii, nici partidele politice nu menționează faptul că ar fi vorba de rachete rusești.
În schimb, se amintește în presa poloneză că Joe Biden a promis în vizita sa din Polonia că NATO va apăra „fiecare centimetru” din teritoriul Alianței.

ACTUALIZARE 09.24. SUA cunosc relatările potrivit cărora două rachete rusești au lovit în interiorul Poloniei, lângă granița cu Ucraina, dar nu dețin în prezent informații care să coroboreze aceste rapoarte, a spus un purtător de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Par Ryder.

Orice intrare pe teritoriul NATO duce la o reacție, a adăugat el.

„Am spus foarte clar că vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”, a mai spus Ryder.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!