AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Două trenuri s-au ciocnit, între Ploiești și Brazi: 11 persoane rănite

 

Un accident feroviar s-a produs, miercuri, în zona gării Ploiești Triaj. Două trenuri s-au ciocnit frontal, iar 11 persoane au fost rănite, dintre care una a suferit politraumatisme și a fost preluată de elicopterul SMURD, urmând să fie transportată la un spital din Capitală. Potrivit primelor informații, trenul personal care circula pe ruta Ploiești Sud – București era în mișcare, iar trenul marfar, de la un operator privat, era oprit.

În momentul impactului, trenul de călători avea o viteză de circa 20 km/h, fiind inițiate procedurile de oprire în stația Ploiești Triaj. Trenul era format din cuplu de 4 vagoane etajate și avea la bord circa 50 de călători.

La fața locului au fost mobilizate două descarcerări, două autospeciale de stingere, patru ambulanțe SMURD, o autospecială de terapie intensivă și una de transport personal și victime multiple, precizează ISU Prahova.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că la fața locului intervin “mai multe echipaje, inclusiv elicopterul SMURD. Potrivit informațiilor preliminare este vorba de 5 răniți ușor. E posibil să mai fie încă o persoană, deci să fie șase. Zona a fost mai greu accesibilă pentru echipa de intervenție. La acest moment știm că sunt 5 sau 6 persoane care sunt rănite. Dacă e necesar vor fi duși la spitalul din Ploiești.”

Sursa – digi24.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!