Dragnea, către delegații PSD: Aveți curaj să rezistați…? Vreți să mai fiu în continuare președintele vostru?

Social-democraţii s-au reunit, sâmbătă, în Congres la Sala Palatului, unde 24 de candidaţi cer votul forului de conducere pentru funcţiile de preşedinte executiv, secretar general şi vicepreşedinţi regionali.
În discursul său, președintele partidului, Liviu Dragnea, i-a întrebat pe delegații din sală dacă vor să mai fie în continuare liderul lor. Răspunsul acestora a constat într-un ropot de aplauze.
„De ce facem congres: e nevoie de concluzii politice. Avem un nou guvern. Suntem atacați din toate părțile. În cazul legilor justiției, conflictul se duce între noi, care vrem să modificăm niște legi care uzurpă drepturi fundamentale și cei care vor să continue aceste abuzuri. Astăzi trebuie să ne convingem dacă vrem să mergem înainte cu aceste legi. Eu de săptămâna viitoare vreau să înființez organizația bărbaților din PSD, cât mai repede, că nu se știe (…) România are nevoie în următorii 10 ani de cel puțin jumătate din forța de muncă plecată. Vom lua măsuri. Creșterea populației e o problemă pe care toate statele o încurajează. Vom lansa un program de încurajare a natalității (…) Vom întări parteneriatul cu SUA, dezvoltând puternic și componenta economică. Ne-am respectat toate angajamentele economice – vrem și beneficii economice. Vrem relații speciale cu Germania, Franța și Marea Britanie. Să abordăm cu curaj, pragmatism uriașul potențial pe care-l avem într-o relație de colaborare cu China. Să construim relații cu Bulgaria, Serbia, Republica Moldova. Rog ministrul de Externe să transmită președintelui României propunerea de ambasador în statul Israel cu România. Vreau ca întreaga rețea de ambasadori și diplomați să se orienteze către obiective politice – prin contracte semnate. Hai să recuperăm toate piețele pe care le-am avut și le-am pierdut. Solicit o analiză de la fiecare diplomat din care să reiasă ce avantaje avem, de pe urma muncii fiecărui om (…). Proiectul de țară este ca adevărul – îl găsești acolo unde nu te aștepți. Un program de dezvoltare mai presus de lupta politică și de interesul celor care guvernează. Sunt cel puțin 6 domenii prioritare în România de maximizare a dezvoltării (…). Indiferent de riscuri, de lovituri, cele mai dureroase sunt din interior, eu vreau să merg pentru a îndeplini toate obiectivele din programul de guvernare, pentru a închide odată cu abuzurile din această țară și pentru a recupera democrația. Indiferent ce spune unul sau altul, avem șanse serioase. Vrem să continuăm? Aveți curaj să rezistați la ce va fi în continuare? Vreți să mai fiu în continuare președintele vostru? Atunci așa va fi”, a spus Dragnea.

AMPress