Dragnea, Dăncilă și spectacolul unei remanieri anunțate

Luni seară, la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD, premierul Viorica Dăncilă, sub privirea detașată a președintelui Liviu Dragnea, a anunțat noii miniștri ai Cabinetului său. Prezentarea noilor miniștri și argumentele aduse, care păreau că-i aparțin, arăta o stângăcie de parcă premierul afla prima oară cine va face parte din echipa sa, iar lista i-a fost înmânată atunci.

Ministerul Transporturilor: Lia Olguța Vasilescu
Ministerul Muncii și Justiției sociale: Marius Budăi
Ministerul Economiei: Niculae Bădălău
Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale: Alexandru Petrescu
Ministerul Culturii: Daniel Breaz
Ministerul Tineretului și Sportului: Bogdan Matei
Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrație Publice: Ilan Laufer
Ministerul Apărării Naționale: Gabriel Leș

La conferința de presă de la finalul ședinței, alături de premierul Dăncilă și Liviu Dragnea, au fost Mihai Fifor care, după ”demisia” de la ministerul Apărării, se va ocupa de ”departamentele PSD”, și Codrin Ștefănescu care va ocupa funcția de secretar general al partidului.
Remanierea guvernamentală, la adăpostul performanței, este contrazisă de lipsa de performanță a unor foști miniștri, reevaluați. Schimbările țin – o spun primii comentatori – de voința liderului de partid de a-și elimina adversarii și de a-și promova oameni care-i sunt fideli. Eliminarea din orice funcție de conducere a Gabrielei Firea încheie un tur de forță al lui Liviu Dragnea. Președintele PSD realizează, din nou, performanța de a elimina orice opoziție în partid, iar semnalele venite de la Uniunea Europeană par a-l lăsa indiferent, dovadă răspunsurile ironice din conferința de presă.

Distribuie prietenilor

C. Zamfir, AMPress