Dragnea, între DNA-ul lui și DNA-ul „sportivei” Kovesi

Eu cred că Dragnea e mai speriat de DNA-ul lui din PSD , decât de cel al ”baschetbalistei”. Urmăresc, fără a fi gâtuit de emoție, bătălia, jucată într-o sală a Ministerului Justiției, ca pe internet, așa cum se fac filmele cu o recuzită de avioane care explodează fără să existe. În joc e ”grațierea”! Grațierea, cu suflul ei devastator, lasă cu prețul de a scăpa afară, 100 de asasini colaterali prin vocație, care, vorba lui Becali, trecut prin experiența pușcăriei, nu se vor dezvăța în veci să fure și să omoare. Cine-i asasin, asasin rămâne! Cine-a furat, hoț va fi. Oierul ar putea avea dreptate cu toate că se ceartă cu o întreagă filosofie a iertării și reeducării în penitenciar și pe lângă.
Povestea e, în miezul ei nepovestit, cine e grațiatul grațiaților? Unii scriu că Dragnea care, mort,copt, vrea să fie premier, enervându-l longevizarea pe funcție a celui pe care l-a pus supleant. Devenind definitiv, domnul Dragnea își astupă greu enervarea.
Cineva m-a sunat, amic verificat, să-mi acorde gratis o meditație spre a mă vindeca de prostie. Dragnea nu-i nervos fiindcă nu ajunge premier iute, ci e agitat din motive de sponsori. O droaie de oameni politici și nu doar, toți umflați cu bani, au susținut – fără, firește, știrea SRI, mireasă virgină! – campania lui Dragnea de dat bani. Pensii mărite (primesc și eu 75 de lei, alții 7 lei), salarii mărite de la 1200 la 1400 lei, alea mici, mă rog, ceva pe aproape, însemnând sub 100 de lei creștere (în mână) pe cap de locuitor. Toate astea pentru locuitorii minimi, care-s cei mai mulți. Ele au prins și s-au metamorfozat, în chimia lugubră la noi a speranței, în voturi.
Dragnea a fost și este susținut, de cei care au pus banul jos, pentru liniștea averii de ieri care poate fi cheltuită de el și urmași, mâine. Sunt bani mulți puși în joc. Dacă Dragnea nu face față acestei cerințe, zboară. Nu dat afară de Iohannis, dat el însuși afară deocamdată de neputințele lui și de comportamentul lui de mămăligă mare, ci de ăia care vor grațiere pentru ”abuz în serviciu”. Ăia condamnați sau în curs de condamnare pentru ”abuz în serviciu” sunt mulți. Din toate elitele gradate ale politicii,de la primari, la miniștri și parlamentari. Dragnea e partea văzută a icebergului. Dacă Dragnea nu-i în stare să facă chestia asta, bine pitită între măriri de pensii cu doi lei și de salarii cu patru lei, îl ia dracu. Scuzați. Îl ia DNA-ul lui din partid și din obligații. DNA-ul sportivei Kovesi e blând față de ăsta.