Dragnea solicită adoptarea OUG 14 în cel mai scurt timp

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a făcut un apel, vineri, către toți membrii Parlamentului ca în cel mai scurt timp să parcurgă procedurile și să adopte legea de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 14/2017, prin care sunt abrogate modificările la Codul penal și Codul de procedură penală.

„În calitate de președinte al Camerei Deputaților și de președinte al PSD, fac un apel către toți colegii din Parlament ca în cel mai scurt timp pe care ni-l permite procedura să adoptăm legea de aprobare a Ordonanței 14 privind abrogarea modificărilor Guvernului la cele două Coduri. Înțeleg că toate partidele parlamentare își doresc acest lucru. Deci avem o cvasi-unanimitate în acest sens, ceea ce înseamnă că o respingere a OUG 14 este exclusă, iar prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifică”, a declarat Dragnea, citat într-un comunicat transmis vineri Agerpres de Camera Deputaților.

El a explicat că dezbaterea în procedură de urgență a OUG 14 decurge chiar din natura actului normativ, nemaifiind necesară o solicitare specială în această privință.