ÎCCJ: Tăriceanu va fi judecat pentru mărturie mincinoasă în dosarul retrocedării Pădurii Snagov şi a Fermei Băneasa

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va fi judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului, a decis vineri Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei. Acum, urmează să se stabilească și primul termen al judecării pe fond, scrie realitatea.net
Călin Popescu Tăriceanu a contestat decizia primei instanţe, care a dispus începerea judecăţii în acest dosar, iar vineri magistraţii instanței supreme au decis că al doilea om în stat poate fi judecat pe fond.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) au decis, în luna noiembrie a anului trecut, începerea judecării pe fond în dosar, după ce au respins toate cererile și excepțiile formulate de Călin Popescu-Tăriceanu, fiind constatată legalitatea rechizitoriului întocmit de DNA.

Procurorii DNA îl acuză că a minţit atunci când a fost audiat în dosarul retrocedării Pădurii Snagov şi a Fermei Băneasa. Prejudiciul este estimat la 135.874.800 euro.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.