Dragnea vrea să-și facă un SPP personal. Bătălia abia acum începe

 

Surse de încredere din PSD spun că ura lui Liviu Dragnea față de șeful SPP este în mare parte ”jucată”. El spune că generalul Pahonțu ar fi cel care i-a deturnat de la linia corectă a partidului pe premierii Grindeanu și Tudose, băgându-le în cap că pot prelua conducerea PSD. În realitate, Dragnea ar dori de multă vreme să-și facă un serviciu separat de protecție și pază, pe structura Jandarmeriei, dependent de doamna Carmen Dan, ministru mai presus de orice bănuială că l-ar trăda.
Așa cum informam mai devreme, premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii din Cabinetul său au renunţat la protecţia Serviciului de Protecţie şi Pază, conform Mediafax, în contextul acuzaţiilor liderului PSD Liviu Dragnea la adresa şefului SPP, Lucian Pahonţu.
Pornind de aici, liderul PSD poate rupe una din verigile militare, cu atribiții și de serviciu secret, dependente de Cotroceni, iar Guvernul ar putea, prin mișcări legislative deja puse în mișcare, să aibă un SPP Dragnea care să-l păzească și pe Iohannis și să funcționeze sub comanda ministrului de Interne, adică a lui Liviu Dragnea, având sub control toate persoanele cu funcții care presupun pază specială.
C. Zamfir, AMPress