• Home
  • Știri
  • Droguri de 100 de ori mai puternice decât morfina lipsesc din seiful Spitalului Judeţean Brașov

Droguri de 100 de ori mai puternice decât morfina lipsesc din seiful Spitalului Judeţean Brașov

fiole

Zece fiole de Fentanil, un opioid de 100 de ori mai puternic decât morfina şi de 30-50 de ori mai puternic decât heroina, au dispărut din seiful Spitalului Clinic Judeţean Braşov, anunță BZB, potrivit g4media.ro.

Fentanilul este un opioid puternic, cu efect letal, dacă este utilizat necorespunzător. Este folosit în operaţii, pentru anestezii generale, dar şi în secţia de Terapie Intensivă, pentru analgezie. Este destinat şi bolnavilor de cancer în stadii terminale, pentru terapia durerii.

Studiile medicale au arătat că această substanţă este mult mai puternică decât drogurile cele mai periculoase de pe piaţa neagră.

Lipsa fiolelor a fost sesizată la un inventar al medicamentelor. În varianta oficială, imediat a fost sesizată Poliţia, şi, pentru că este vorba de substanţe de mare risc, ancheta a fost preluată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Braşov.

Potrivit unor surse din anchetă, dispariţia celor zece fiole a fost observată de către şefa secţiei de Terapie Intensivă, care nu ar fi anunţat, însă, conducerea spitalului, la momentul respectiv. Un alt medic a rupt tăcerea şi a sunat la Poliţie, marţi, 14 februarie. Acum se fac cercetări pentru a se stabili când şi cum au fost sustrase fiolele şi de ce nu a fost sesizat imediat incidentul.

foto: Ulrike Leone from Pixabay

Parteneri