• Home
  • Prima
  • Drulă, despre măsurile propuse de coaliţie: Prea puţin, prea târziu şi, ca de obicei, prea prost făcut!

Drulă, despre măsurile propuse de coaliţie: Prea puţin, prea târziu şi, ca de obicei, prea prost făcut!

drula

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, afirmă, luni seară, că măsurile propuse de coaliţie reprezintă ”prea puţin”, iar programul este ”prost făcut”.

USR a transmis, luni seară, că ”Ciolacu şi Ciucă vor să pară că au grijă de români, dar îi amăgesc cu un pachet de măsuri care nu are o sursă reală de finanţare”.

”PSD, PNL şi UDMR încearcă să acopere creşterile de preţuri la energie, carburant şi alimente, dar nu explică minciuna fundamentală: creşterea preţurilor înseamnă că statul încasează mai mulţi bani din TVA, accize etc”, a transmis formaţiunea, într-un comunicat de presă, potrivit g4media.ro.

Conform documentului, creşterea preţurilor la energie aduce statului cel puţin 10 miliarde de lei în plus prin taxe.

”Sunt 10 miliarde pe care le-ar putea lăsa în buzunarul românilor, ca să-i poată cheltui cum cred că e bine pentru ei. Pachetul propus de Coaliţia Sărăciei este prea puţin, prea târziu şi, ca de obicei, prea prost făcut! Guvernului PSD-PNL-UDMR ÎI CONVINE să încaseze mai mult din taxe şi de asta nu face nimic în folosul oamenilor pe termen lung. USR a propus cea mai simplă şi eficientă soluţie – scăderea taxării pe energie”, acuză Cătălin Drulă, preşedintele interimar USR.

”Din 100 de lei plătiţi în plus la energie, 59 merg la stat prin TVA şi accize. În loc să lase aceşti bani în buzunarele românilor, statul decide să-i ia la buget şi să promită firimituri. De ce firimituri? Pentru că nu Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă trebuie să decidă ce se întâmplă cu banii oamenilor, ci ei înşişi”, adaugă acesta.

USR susţine că ”pachetul prezentat de PSD – PNL mai conţine o sumedenie de minciuni şi preluări ciuntite de soluţii deja propuse”.

Parteneri