• Home
  • Spiritualitate
  • Duminica Tuturor Sfinților, ziua în care sunt sărbătoriți toți cei care poartă nume de sfinți și nu numai

Duminica Tuturor Sfinților, ziua în care sunt sărbătoriți toți cei care poartă nume de sfinți și nu numai

duminica tutror sfintilor 1

Duminica Tuturor Sfinților, în calendarul ortodox, este prima duminică după Rusalii. Biserica prăznuiește toți sfinții știuți și neștiuți. În popor, sunt sărbătoriți toți cei care poartă nume de sfinți și nu numai.
În prima duminică după Pogorârea Sfântului Duh, Biserica e în mare sărbătoare. Este Duminica prăznuirii tuturor sfinților din panteonul creștin, în special a celor rămași necunoscuți lumii. De ce tocmai în această zi? Nici că se putea găsi prilej mai bun pentru a scoate în evidență lucrarea dumnezeiască a Sfântului Duh, prin Apostoli. El a coborât pe pământ, sfințind și dând înțelepciune fiecăruia dintre noi, oamenii, așezându-ne în locul îngerilor căzuți.
La praznicul tuturor sfinților, știuți și neștiuți, se poate considera a fi onomastica tuturor oamenilor. Biserica prăznuieşte sfinţii din toată lumea, care au pătimit pentru Hristos, pentru credinţă. Sfinții sunt pentru noi modele vrednice de urmat în lupta pentru propovăduirea credinței. Pentru a primi ajutorul lor, trebuie să ne închinăm și să-i sărbătorim cum se cuvine, prin rugăciune și smerenie. Îi cinstim acum pe cei mai vrednici fii ai neamului, de la facerea lumii până în zilele noastre, care au luptat pentru păstrarea demnității umane, închinându-și viața în slujba dreptatății și credinței.

Sursa – libertateapentrufemei.ro

Parteneri