Eclipsă totală de Soare pe 2 iulie 2019

O eclipsă totală de Soare se va produce pe 2 iulie 2019. O oculație solară se produce atunci când Luna trece între Pământ și Soare prin fața Soarelui, iar văzut de pe Pământ, discul Lunii, care e, de obicei, mai mare decât cel al Soarelui, se va interpune între privitor și Soare, ”blocând” lumina, acoperind Pământul cu umbră preț de câteva minute.

Conform site-ului Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu” din București, fenomenul se observă doar din anumite locuri de pe glob, iar faza maximă de totalitate, numai pe o fâșie lată de circa 200 de kilometri, de unde și raritatea lor. Potrivit presei internaționale, eclipsa va putea fi admirată doar din regiunea Pacificului, Argentina și Chile.

Eclipsa mileniului, 11 august 1999
În 11 august 1999, pe cerul României a fost ultima eclipsă solară a secolului XX. Atunci, din lumină s-a făcut din senin întuneric, iar Soarele a dispărut. Eclipsa mileniului sau eclipsa istorică, după cum a fost numită, a durat 2 minute și 23 de secunde, dar a fost un spectacol pe care românii nu l-au uitat nici astăzi. Unii au crezut că atunci este sfârșitul lumii, mai ales că se apropia anul 2000.

Distribuie prietenilor

Sursa – playtech.ro