AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Elementele importante pentru print digital

Folosește un laser electrostatic pentru a imprima imaginea, textul sau orice alt conținut. Imprimarea se poate face pe hârtie, pânză, foi de sticlă și pe alte suporturi. Print digital folosește ajutorul proceselor computerizate pentru a imprima direct imaginea.

Aproape toate imprimantele moderne utilizează tehnologia de imprimare digitală. Această tehnologie a fost dezvoltată la sfârșitul secolului al XX-lea și a devenit o metodă de imprimare populară pe tot globul.

Cea mai bună parte a acestei metode este că are o capacitate de date variabilă. Dacă utilizatorul dorește să imprime mai multe copii, având modificări ușoare, cum ar fi adrese, nume sau imagini diferite pe fiecare unitate, imprimarea digitală este singura modalitate.

Cea mai mare diferență între print digital și alte metode de imprimare este faptul că nu este nevoie de o placă de tipărire așa cum ați vedea în tipărirea offset. Fișierele digitale, cum ar fi PDF-urile sau fișierele de editare pe computer, pot fi trimise direct la presă pentru a imprima pe hârtie, hârtie foto, pânză, material textil, materiale sintetice, carton și alte materiale.

Odată ce importanţa designului grafic și a marketingului au crescut, existența unui partener local de print digital Bucureşti este esențială pentru a rămâne competitiv.

Lumea tipăririi digitale este minunată, dar complexă, cu toate dovezile, corectarea culorii, cecurile de presă, hârtiile din care să alegeți etc. Cu toate acestea, este și foarte plină de satisfacții. A vedea că piesa tipărită este exact aşa cum v-aţi imaginat vă da un sentiment de bucurie. Însă, poate fi, de asemenea, dificil să știți ce metodă de imprimare să alegeți, așa că mai jos regăsiţi nişte lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți atunci când proiectați și când alegeţi print digital.


Ce este print digital?

Adesea, când oamenii aud termenul de print digital se gândesc la imprimantele laser și cu jet de cerneală, dar imprimarea digitală este mult mai mult. Imprimantele comerciale utilizează mașini mai mari care oferă o imprimare de calitate mai bună, pe o varietate de substraturi, la un cost accesibil.

Există o gamă largă de mașini de tipărit care sunt utilizate pentru print digital. Imprimarea digitală este o metodă de imprimare în care o imagine digitală este plasată direct pe o gamă largă de suporturi. De obicei, se referă la tipărirea profesională, a unor companii de print digital Bucureşti. Print digital este termenul folosit pentru a descrie tehnologia de imprimare care leagă procesele de imprimare de computere. Există diverse tehnologii disponibile şi mai multe maşini cum ar fi presa de tipar digital HEIDELBERG de mare productivitate instalată în 2019, singura maşină de print digital highend Heidelberg din România, maşina de print digital RICOH PRO 7200SX Graphic Arts Edition cu 6 staţii de culoare (CMYK + Clear + White).

Print digital pe hârtie

Trebuie să utilizați hârtii certificate digital, deosebit de importante pentru presele de print digital. Materialele ce pot fi printate digital sunt hârtie (de la 70g/mp), cartoane cretate cu grosimi de până la 470 g/mp şi cartoane speciale cu grosimi de până la 500 de microni.

Calitatea imprimării şi culoarea

Îmbunătățirile în print digital înseamnă că mașinile pot produce rezultate de imprimare similare cu tipărirea offset. Puteţi beneficia de print digital cu un număr nelimitat de culori metalice. De asemenea, există tipografii de print digital în Bucureşti care vă pot oferi şi culori speciale precum Neon Pink, Neon Yellow şi Invisible Red.

Viteza printului digital

Imprimarea digitală este un proces mai simplu în comparație cu offset-ul. Fără a fi nevoie de plăci, cerneluri de amestecare etc., imprimarea finală poate fi livrată mai rapid. Timpul de execuţie este foarte scurt, în general 1-3 zile datorită eliminării etapelor caracteristice tiparului clasic.

Cost eficient

Fără costuri de instalare, fără cantități minime de imprimare și fără costuri de plăci. Unele mașini digitale sunt, de asemenea, capabile să facă finisaje în linie, cum ar fi legarea, de exemplu, astfel încât costurile și timpul de livrare sunt reduse.

Personalizare prin print digital

 Acest lucru vă permite să vă adaptați mesajul la publicul dvs., astfel încât să puteți personaliza alegerile pentru print digital, fie cu numele destinatarului, fie cu al dvs. Se pot printa cărţi de vizită, postere, cataloage, mape, broşuri sau meniuri de restaurant (inclusiv trifold), plicuri personalizate şi chiar ambalaje în tiraje mici şi medii. Calitatea printului digital va fi echivalentă tiparului offset, dar pentru printul digital nu va mai exista condiţia tirajului minim.

Substraturi

Imprimarea digitală deschide, de asemenea, o întreagă lume de substraturi pe care ar fi imposibil sau dificil de tipărit. De exemplu, imprimarea pe lemn ar fi fost dificilă dacă nu imposibilă cu o imprimantă offset. Cu toate acestea, noile tehnologii de print digital fac posibilă imprimarea pe hârtii, cartoane şi materiale sintetice.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!