• Home
  • Știri
  • Elena Udrea: Este al doilea an în care solicit sa mi se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naştere a fetiţei mele

Elena Udrea: Este al doilea an în care solicit sa mi se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naştere a fetiţei mele

udrea 1

Elena Udrea a transmis duminică un mesaj din penitenciar în care afirmă că este al doilea an în care solicită să i se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naştere a fetiţei sale, care luna aceasta împlineşte 5 ani, dar i se refuză acest drept, ​deşi legea prevede posibilitatea ca deţinuţii să meargă acasă pentru 10-30 de zile anual.

Aceasta acuză conducerile penitenciarelor, pornind chiar de la vârful ANP, că, din incompetenţă sau comoditate, refuză să acorde aceste permisii, iar avocatul poporului, Renate Weber, se face că nu vede cum legea este încălcată şi nu se respectă dreptul legal la permisii, notează g4media.ro.

Udrea a încercat să fugă din țară după ce Înalta Curte a condamnat-o în aprilie 2022 la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Nu era însoțită de fetița ei. Nici în Costa Rica, unde a fugit după condamnarea din iunie 2018, nu era însoțită de copil.

Pe de altă parte, avocata Elenei Udrea, Silvia Uscov, a anunțat pe Facebook că a sesizat Avocatul Poporului cu privire la situația dnei Elena Udrea, respectiv faptul că i se refuză acordarea permisiunii de ieșire din penitenciar pentru a petrece timp alături de fiica acesteia, care pe 20 septembrie împlinește 5 ani. „Și voi formula plângere și împotriva ANP și MJ”.

Mai mult aici

Parteneri