• Home
  • Știri
  • Un elev de clasa a V-a din Oradea strânge cărţi vechi de la localnici, pentru a le oferi copiilor nevoiaşi

Un elev de clasa a V-a din Oradea strânge cărţi vechi de la localnici, pentru a le oferi copiilor nevoiaşi

elev oradea carti vechipentru a le oferi copiilor nevoiasi

”Provocarea lui Andrei” este iniţiativa unui elev de 11 ani din Oradea, care vrea să adune cărţi pentru copiii de la ţară şi cere sprijinul bihorenilor pentru a-şi duce planul la capăt.

Pasionat de lectură şi mai ales de temele istorice, Andrei, elev în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială Dacia, din Oradea, vrea să le dea şi copiilor din mediul rural ocazia să descopere fascinanta lume a cărţilor.

”Mai întâi m-am gândit să donez din cărţile mele, cărţi pe care le-am citit sau pe care le mai am, dar am realizat că nu am destule cărţi să pot dota o bibliotecă, măcar una. Aşa că am cerut ajutorul copiilor de vârsta mea şi nu numai”, spune Andrei Popovici.

Ideea lui Andrei a fost susţinută atât de părinți, cât și de profesori, încă din prima zi, iar în câteva şcoli din Oradea deja există o cutie inscripţionată cu ”Provocarea lui Andrei”, în care elevii pot lăsa cărţile pe care le-au citit, pentru ca acestea să ajungă şi la copiii din medii defavorizate.

Prima bibliotecă în care au ajuns cărţile lui Andrei este cea a bisericii din Sânlazăr. În localitate sunt peste 50 de copii care învață la o altă școala din comună, pentru că cea din sat a fost desființată. De bibliotecă nici nu poate fi vorba. .

Peste o mie de volume vor ajunge în satele din Bihor datorită iniţiativei lui Andrei şi a mobilizării elevilor.

Parteneri