• Home
  • Știri
  • Elevii de liceu vor studia o nouă materie – „Istoria Evreilor. Holocaustul”

Elevii de liceu vor studia o nouă materie – „Istoria Evreilor. Holocaustul”

elevi scoala

Elevii de liceu vor studia o nouă materie începând cu anul școlar 2023-2024. Ligia Deca a anunțat că elevii claselor a XI-a și a XII-a vor avea în programă o nouă disciplină numită „Istoria Evreilor. Holocaustul”.

„Am semnat astăzi Ordinul privind programa aferentă disciplinei ‘Istoria Evreilor. Holocaustul’ pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. Este esențial ca elevii să cunoască această perioadă tragică din istorie. Prin urmare, începând din anul școlar 2023-2024, această disciplină devine obligatorie, în conformitate cu prevederile Legii 276/2021”, a scris Ligia Deca, pe Facebook, potrivit b1tv.ro.

Ministrul Educației a detaliat și ce implică acest nou curriculum.

„Noul curriculum propune elevilor nu doar cunoașterea istoriei evreilor și a momentelor tragice petrecute la jumătatea secolului trecut, ci și dezvoltarea unor valori umaniste și al toleranței, respectiv atitudini specifice cetățeniei democratice care trebuie formate și consolidate pe parcursul anilor de liceu.

Programa cuprinde conținut care va ajuta elevii să înțeleagă mai bine originea și cultura evreilor, provocările contemporane (antisemitism, xenofobie, genocid și amenințările la adresa normelor și a valorilor democratice) și memoria Holocaustului în secolul al XXI-lea”, a mai scris ministrul.

Mai mult aici

Parteneri