• Home
  • Prima
  • Elicopter american, aterizare de urgență în centrul Bucureștilor. MAI felicită doi polițiști pentru evitarea unei tragedii

Elicopter american, aterizare de urgență în centrul Bucureștilor. MAI felicită doi polițiști pentru evitarea unei tragedii

Un elicopter militar american a aterizat de urgență, joi, în Piața Charles de Gaulle din Capitală, fără a face victime. Aparatul, care participa la repetițiile pentru Ziua Aviației, a avut o defecțiune la motor. Aterizarea forțată a elicopterului a blocat traficul rutier pe mai multe străzi. Aparatul a doborât și doi stâlpi de iluminat, iar o mașină a fost avariată. După incident, autoritățile au deschis o anchetă și au anulat survolul aerian pregătit pentru Ziua Aviației.

MAI redă pe pagina de facebook reacția a doi polițiști care, prin implicarea lor, au prevenit producerea unui incident de amploare:

„Se aflau la semafor, la doar câțiva metri de Piața Charles de Gaulle.
Deodată, au simțit o zdruncinătură puternică, iar mașina a părut că se ridică.
S-au dat imediat jos să vadă ce se întâmplă, moment în care au observat cum un elicopter aflat în zbor lovește un stâlp de iluminat și se îndreaptă către ei.
Instinctul a intervenit imediat.
-Adriane, fugi repede și blochează traficul dinspre Arcul de Triumf. Eu mă duc pe partea opusă!
Cu mâinile ridicate, au oprit imediat mașinile și astfel, elicopterul care nu era deloc stabil, a reușit să aterizeze în mijlocul intersecției.
Totul s-a întâmplat foarte rapid.
După aterizare, Beinur și Adrian s-au îndreptat către elicopter, pentru a vedea în ce stare sunt piloții și au anunțat dispeceratul!
– Deviați traficul dinspre Piața Charles de Gaulle! Tocmai ce a aterizat un elicopter în mijlocul intersecției!
Răspunsul de la dispecerat a venit cu o mică pauză.
– Elicopter?
– Vorbesc foarte serios! Un elicopter!
Cei doi colegi au rămas la fața locului, până la ridicarea elicopterului din intersecție.
Ei sunt Beinur și Adrian, cei doi polițiști care astăzi au dat dovadă de prezență de spirit și au reușit să prevină producerea unui dezastru!
Felicitări!”.

Elicopterul Black Hawk a fost tractat, joi seara, spre Baza militară 90 de la Otopeni.
Ințial, autoritățile anunțaseră că aeronava va fi dusă direct la baza Mihail Kogălniceanu, pentru expertiza tehnică.

AMPress

Parteneri