AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Eminescu 100 – Centru de radiologie de ultimă generație

radiologie clinica eminescu 100

 

Confortul pacienților este o condiție esențială pentru ca aceștia să parcurgă regulat toate investigațiile necesare pentru a-și verifica starea de sănătate. În momentul în care pot să efectueze toate procedurile în același loc, șansele să refuze să execute anumite verificări sunt mult mai mici. De aceea la Eminescu 100 există secții destinate tuturor categoriilor de nevoi, inclusiv săli de radiologie dotate cu aparatură de ultimă generație pentru a putea depista rapid orice problemă. Oricând ai nevoie de o radiografie specializată vino la Clinica Eminescu 100: https://clinicaeminescu100.ro/radiologie!

Ce este radiologia?

Radiologia face parte din categoria specialităților medicale paraclinice, fiind esențială în depistarea, diagnosticarea și monitorizarea a diferite afecțiuni localizate la nivelul organelor interne. Presupune utilizarea unor tehnici de imagistică pentru ca medicul să poată vizualiza ce se petrece în interiorul corpului și a depista dacă există modificări structurale ale organelor sau țesuturilor care pot fi catalogate drept periculoase sau îngrijorătoare.

Când sunt necesare radiografiile?

O radiografie poate fi foarte folositoare medicului tău în orice punct al interacțiunii tale cu acesta, de la consultări și verificări de rutină, până la verificarea modului în care parcurge un plan de tratament. Radiografiile se folosesc în cadrul tuturor specialităților medicale, de la stomatologie, la oncologie, traumatologie, cardiologie sau neurologie.

 

Cu ajutorul unei radiografii efectuate la timp, se pot depista foarte ușor infecții, inflamații, fracturi, tumori, artroze sau alte modificări structurale anormale care, în timp, pot conduce la afecțiuni grave, greu de tratat. Drept urmare, radiologia reprezintă o parte importantă în orice diagnostic și plan de tratament, fiind primul pas care trebuie realizat în vederea stabilirii cauzei unor serii de simptome, ca mai apoi să poată fi tratate eficient.

Sunt radiografiile periculoase pentru corpul uman?

Chiar dacă în crearea imaginilor radiologice se folosesc radiații UV, cantitatea necesară pentru o radiografie care se efectuează în doar câteva secunde este infimă, ceea ce înseamnă că nu reprezintă un risc pentru pacient. Ba mai mult decât atât, radiațiile ionizante sunt prezente în mod natural în mediul înconjurător și ne expunem în permanență la acestea, fără să fie periculoase. Așadar, efectuarea unei radiografii este nimic altceva decât echivalentul a câteva zile cumulate de expunere la fondul natural de radiații. Cu toate acestea, pentru nou-născuți și femei însărcinate este recomandată evitarea efectuării radiografiilor, fiind de preferat ecografiile, atunci când situația o permite.

Cum se desfășoară o procedură de radiologie

Realizarea unei radiografii este simplă și rapidă, fără ca pacientul să simtă ceva în cele câteva secunde de expunere la aparat. Este vorba de o scanare rapidă, cu rezultate imediate, care nu determină niciun efect advers. Pentru a nu influența rezultatele în mod negativ, pacientul va fi îndemnat să îndepărteze toate elementele metalice din zona expusă, de la bijuterii, la fermoare și alte accesorii, nefiind nevoie de alte pregătiri în prealabil.

Vino la Eminescu 100 pentru radiografii specializate

Pentru ca procedurile să se desfășoare în condiții optime este foarte important să ai un loc de încredere unde să apelezi de fiecare dată când ai nevoie de ajutor medical. Clinica Eminescu 100 te așteaptă în inima capitalei cu o echipă de medici pregătiți și prietenoși, dar și cu echipamente de ultimă generație, pentru ca tu să ai parte de o experiență cât mai plăcută și confortabilă de fiecare dată când ai nevoie de astfel de servicii. Tot ce trebuie să faci pentru a beneficia de profesionalismul echipei este să intri pe site-ul clinicii și să completezi formularul de programare cu datele solicitate, urmând să primești confirmarea locului prin apel telefonic.

 

Efectuează toate investigațiile medicale într-un singur loc! Programează-te la Eminescu 100!

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!