Erdogan îi suspectează pe piloții care au doborât avionul rusesc de legături cu complotul. Turcia suspendă Convenția Drepturilor Omului

Cei doi piloți turci care au doborât un avion de vânătoare rusesc în noiembrie 2015 la granița cu Siria, aflați în prezent în arest, ar putea avea legături cu mișcarea predicatorului Fethullah Gülen, a declarat președintele Erdogan, într-un interviu acordat miercuri seară postului panarab Al-Jazeera, potrivit ediției online de joi a cotidianului Hürriyet.
„Acești piloți ar putea avea legături în Pennsylvania”, a afirmat Erdogan, referindu-se la statul american unde Gülen trăiește în exil din 1999.
Piloții „au fost arestați și justiția va scoate la lumină adevărul”, a adăugat președintele turc pentru Al-Jazeera, conform Agerpres.

În Turcia sunt suspecte de legături cu complotul eșuat circa 50 000 de persoane, unele arestate, altele pe cale de a fi arestate și judecate ”de popor”. Se fac epurări masive în învățămîntul universitar, poliție, armată și justiție. Turcia a anunțat de asemenea că suspendă, pe perioada stării de urgență, Convenția Drepturilor Omului, document European semnat și de statul turc.
D. Dumitru, AMPress