Ești cinefil și pleci în vacanță? Iată CUM poți să-ți alegi destinația de călătorie în funcție de filmul preferat!

Un film te poate face să visezi cu ochii deschiși, iar locațiile fermecătoare în care s-au turnat scenele te pot determina să-ți faci bagajele ca să pleci rapid pe urmele personajelor. 

Dacă îți place să trăiești aventuros și ești plin de spontaneitate, atunci este cazul să-ți planifici o vacanță ca-n filme, inspirându-te din peliculele care te-au fascinat de-a lungul anilor.

Iată ce destinații încântătoare poți alege în funcție de producția preferată:

Distribuie prietenilor

Destinație de vacanță Game of Thrones Dubrovnik

 

  • Game of Thrones

 

Dacă filmul tău preferat este Game of Thrones, atunci este musai să alegi destinații cu peisaje spectaculoase, cetăți și castele antice. Există mai multe orașe în care au fost filmate scene pentru această peliculă, majoritatea dintre ele fiind locații impresionante, din țări precum Croația, Malta, Spania, Islanda sau Maroc. 

Dacă și ție îți place ficțiunea istorică, atunci locurile pe care trebuie să le vizitezi sunt cele care au priveliști romantice, golfuri pitorești, stânci maiestuoase, grădini de vară luxuriante și un trecut tulburător.      

Destinație de vacanță Suits Londra

  • Suits     

Dacă ți-a plăcut serialul cu avocați carismatici, moravuri incerte, personaje îmbrăcate la patru ace și femei puternice, inteligente și provocatoare, cel mai probabil te vei simți excelent vizitând marile metropole ale lumii. 

SUA ar fi prima destinație pe care trebuie să o treci pe lista ta, datorită orașelor pline de zgârie-nori, însă poți vizita și capitalele aglomerate ale Europei, deoarece și acestea te vor încânta cu siguranță. 

Dacă te decizi să călătorești cu mașina personală, nu pleca la drum fără să o echipezi în mod corespunzător. Caută cele mai bune anvelope all season la prețuri accesibile, care să nu-ți afecteze bugetul de vacanță, dar care să te ducă în siguranță până la destinație.

Destinație de vacanță Stăpânul inelelor Noua Zeelandă

 

  • Stăpânul Inelelor

 

Noua Zeelandă este locația în care s-au filmat cele mai multe scene din Stăpânul Inelelor. Peisajele incredibile din această țară au fascinat o lume întreagă, astfel că tot mai mulți vizitatori călătoresc atât de departe doar pentru a vedea cu ochii lor Comitatul Hobbiților.

Totuși, dacă, din cauza distanței mari, nu poți ajunge și tu în aceste locuri, te poți orienta spre țări la fel de pitorești din Europa, cum sunt, de exemplu, Irlanda sau Scoția. Ține cont de faptul că și în România există peisaje mirifice, așadar și aceasta poate fi o opțiune dacă vrei să-ți petreci timpul în natură. 

Este binecunoscut faptul că plimbările în pădure, aerul curat și contactul direct cu natura au o mulțime de beneficii pentru organism, așadar, cu siguranță, te vei relaxa și te vei elibera de tot stresul acumulat. 

Destinație de vacanță Godfather Sicilia

 

  • Godfather

 

Filmele cu mafioți au stârnit interesul unui public larg de cinefili, însă Godfather rămâne unul dintre cele mai emblematice pelicule de acest gen. Dacă îți place aventura, este obligatoriu să vizitezi Sicilia, acolo unde s-a filmat o bună parte din această superproducție. 

Plimbă-te pe străduțele înguste și pline de farmec, caută restaurantele cu specific local, cu celebrele fețe de masă în carouri și vei fi transpus direct în atmosfera de pe vremea Nașului.

În concluzie, nu renunța la vise, explorează lumea și aventurează-te pe urmele personajelor din filmele tale preferate. Însă, înainte de a pleca la drum, planifică-ți cu mare atenție călătoria și ia-ți toate măsurile de precauție, astfel încât să circuli în condiții de siguranță.   

Surse foto: Unsplash.com, Pixabay.com