Experiment jurnalistic eşuat. ”Încearcă și o carte, amice! Nu mușcă!”, îi recomandă poetul Lucian Avramescu

O televiziune transmite zilnic situația ”dramatică” a unui jurnalist care a fost sechestrat 14 zile la domiciliu cu toate că nu are coronavirus și nu e suspect de vreo boală molipsitoare.

Tânărul ziarist, care a consimțit să primească o asemenea sarcină, se arată în pragul depresiei. El spune că-i lipsesc deja, după doar șase zile, ieșirile cu colegii la o bere, viața curge în ”prea multă liniște”, e plicticos singur în casă.

L-am întrebat pe poetul Lucian Avramescu, vechi jurnalist, ce părere are despre acest experiment: ”E fals și eșuat din start. Eu nu am fost pedepsit niciodată de redacțiile prin care am trecut să stau acasă. Ce nesperată bucurie! Să scrii, să citești în voie, să-ți gospodărești visele, să începi o carte sau să iscălești niște pagini jurnalistice pentru mai târziu. M-a șocat și mi-a creat un disconfort  să constat că-n casa junelui nu am zărit o carte. Una crăcănată la o pagină anume pe pat, pe noptieră. Doctoriile, cu care se tratează de cumplita singurătate colegul nostru, sunt o tigaie unde-și prepară ochiuri, un mop, un laptop…Băiatule, încearcă să spargi blocada și cere o carte din vecini. Poate ei au o bibliotecă și poți citi. Dumnezeule, ce minune! Încearcă și o carte amice! Nu mușcă și nu transmite boli mortale. Poate scapi de depresie!”
Giorgiana Radu, AMPress