Explozie într-un bloc din Bistrița. Nouă răniți și 100 de persoane evacuate

 

O explozie puternică a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, într-un bloc din Bistriţa. Nouă locatari au fost răniţi după ce o butelie a sărit în aer într-un apartament de la etajul trei. În urma deflagraţiei, 40 de apartamente din blocul respectiv şi alte 25 dintr-un bloc alăturat au fost afectate, scrie realitatea.net

În urma deflagraţiei, nouă persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD, iar ulterior unul dintre răniţi – un tânăr de 24 de ani care locuia în apartamentul în care a avut loc explozia – a fost transferat la Spitalul ”Bagdasar-Arseni” din Capitală. Celelalte opt persoane rănite sunt în afara oricărui pericol.
Din primele informații reiese că acesta amenajase o instalaţie de încălzire improzivată. Vecinii spun însă că acesta avea probleme cu drogurile şi că nu de puţine ori a ameninţat că se sinucide.
Specialiştii de la Inspecţia de Stat în Construcţii urmează să stabilească dacă a fost afectată structura de rezistenţă a blocului şi dacă oamenii se pot întoarce să locuiască în continuare în imobil. Blocul are cinci etaje şi două scări cu câte 20 de apartamente.