• Home
  • Prima
  • Explozie urmată de incendiu la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu

Explozie urmată de incendiu la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu

explozie petromidia

O explozie urmată de incendiu s-a produs vineri la o instalaţie de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, în urma căreia a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Localnicii au fost alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea informează că, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia, au fost înregistrate şase victime, dintre care una fusese dată dispărută, ulterior fiind găsită decedată. Cele cinci persoane rănite au fost transportate la spital, două dintre ele cu arsuri mai grave urmând a fi transferate la Spitalul Floreasca din Capitală.

Potrivit Agerpres, incendiul produs la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group, a avut loc în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină, iar toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate, a informat compania.

„Nu cred că vor fi probleme deocamdată cu stocurile de carburanţi, după explozia de la Petromidia, întrucât depozitele nu au fost afectate de incendiu, însă acest lucru depinde de perioada în care rafinăria va fi închisă”, a declarat vineri, pentru Agerpres, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Parteneri