Facebook a eliminat unul dintre cele mai mari grupuri anti-mască de pe platforma sa. Dezinformările privind Covid -19, sancționate

Facebook a eliminat unul dintre cele mai mari grupuri anti-mască de pe platformă pentru încălcarea politicilor sale împotriva răspândirii dezinformării cu privire la COVID-19. Grupul „Unmasking America!” avea peste 9000 de membri, iar conţinutul postat prezenta informaţii eronate legate de coronavirus.

Pagina grupului „Unmasking America!” a inclus postări cu fotografii ale membrilor care poartă măști încrustate cu sloganul „Make America Great Again” sau alte referințe la președintele Trump, de obicei ca un mod de a protesta față de cerințele de mască. Alte postări au descris experiențe legate de magazinele care necesită măști, iar altele conțineau întrebări despre cum să obții o „scutire” de la regulile de mască.

De altfel, este unul dintre zecile de grupuri care pot fi accesate uşor la o simplă căutare.

Distribuie prietenilor

Unele dintre grupuri sunt private, ceea ce înseamnă că un administrator al grupului trebuie să aprobe noi membri înainte de a se putea alătura.

Tema este, de obicei, aceeaşi: grupurile se opun ideilor promovate de experţii din domeniul sănătăţii în privinţa modului în care criza coronavirusului este gestionată la nivel de grup.

Conform regulilor Facebook, dacă un grup postează constant ştiri false, platforma va afişa utilizatorilor mai puţin conţinutul grupului în News Feeds şi va înceta să sugereze persoanelor să se alăture grupului pentru a reduce creşterea acestuia. Dar în contextul actual, reţeaua socială a decis să elimine toate grupurile care au rolul de a dezinforma.

Mai mult pe DIGI24.ro