Familia Regală va ajuta statul român să revendice bijuteriile Reginei Maria, de la ruși

Familia Regală a vizitat vineri reverva de aur a Băncii Naţionale a României.
Şeful Casei Regale a văzut pentru prima dată inventarul original al tezaurului Băncii Naţionale a României trimis în timpul Primului Război Mondial în Rusia.
În decembrie 1916 și în vara lui 1917 au plecat către Moscova două trenuri încărcate în 20 de vagoane cu lingouri de aur, monede și alte valori ale Băncii Naţionale. În total, 91 de tone de aur, dar și obiecte de patrimoniu. La acestea s-au mai adăugat două casete cu bijuteriile Reginei Maria, evaluate la 7.000.000 de lei aur.
Potrivit stiri.tvr.ro, consilierul guvernatorului, Cristian Păunescu, membru în comisia mixtă româno-rusă de recuperarea a tezaurului, i-a cerut fiicei Regelui Mihai să revendice aceste bijuterii. Custodele Coroanei admite că, mai întâi, trebuie găsit în arhive inventarul podoabelor trimise la Moscova de străbunica Majestății Sale.
Familia Regală a României a vizitat şi actuala rezervă de aur a BNR. Acolo nu intră oricine. În buncărul de la subsolul clădirii este păstrată jumătate din rezerva de 103,7 tone de aur a BNR, pentru că restul a fost depozitat la Londra.