Fashion Trends – Descoperă 5 stiluri de nișă din care te poți inspira vara aceasta!

Fashion Trends Descopera 5 stiluri de nisa din care te poti inspira vara aceasta

Moda este cunoscută pentru natura ei circulară, iar acest lucru este evident mai ales în ultimii ani, când multe stiluri din deceniile trecute revin în trenduri, atât la prezentările marilor creatori, cât și printre persoanele de rând. 

Deși anii ‘90 și 2000 au cunoscut o uniformizare în ceea ce privește îmbrăcămintea, din cauza marilor producători de fast fashion, în prezent, lucrurile stau diferit. În acest articol, vei afla caracteristicile unor trenduri care pot să aducă diversitate în garderoba ta. 

Descoperă 5 stiluri vestimentare speciale din care te poți inspira în sezonul cald!

  • Stilul hip-hop

Apărut în anii ‘70 și consacrat în decadele următoare, acest curent a fost lansat de artiștii afro-americani care cântă genul muzical cu același nume. 

Se caracterizează prin haine extrem de largi (“baggy clothes”, în engleză): hanorace, jachete, geci de piele cu inscripții, tricouri cu logo-uri de mari dimensiuni, pantaloni sport cu o croială lejeră, șepci și sneakers. Dacă sună tentant pentru tine, pe site-ul www.Vgeneration.ro poți găsi astfel de articole vestimentare, cu ajutorul cărora să îți definești stilul și să te simți bine în pielea ta. 

  • Stilul vintage

Deși termenul se referă la haine “vechi”, acestea nu au fost niciodată date uitării cu totul. Persoanele interesate de artă au avut dintotdeauna tendința de a aborda stiluri care nu mai erau de actualitate în mainstream. 

Piesele vestimentare sunt inspirate, în special, din cultura rock’n’roll a anilor ‘50. Pantalonii capri, fustele midi, cizmele înalte și largi sunt câteva dintre acestea și toate se încadrează foarte bine în peisajul urban actual.  

  • Stilul boem

Stilul boho-chic cunoaște o puternică popularitate în perioada hippie. Hainele au un aspect “handmade”, sunt largi și au o fluiditate aparte. Rochiile, cămășile lejere și fustele lungi se numără printre articolele must-have. 

Sunt des întâlnite pattern-urile florale și detaliile inspirate din natură, atât în cazul creațiilor masculine, cât și al celor feminine. De asemenea, culorile utilizate sunt deschise și intense, ceea ce denotă o abordare optimistă și relaxată. 

  • Stilul grunge

La polul opus se regăsește stilul grunge, care se încadrează într-un registru pesimist și întunecat. Este influențat de muzica ce poartă același nume, iar ecourile acestui trend se resimt și astăzi în moda de stradă. 

Se bazează pe construirea unor ținute cu mai multe straturi, în care predomină denimul, tricotajele, jachetele cu aspect metalic, tricourile cu mesaje, puloverele largi și căciulile de tip “beanie”. Cel mai adesea, blugii sunt decupați în zona genunchilor, detaliu care a fost împrumutat și de alte stiluri. Culorile caracteristice sunt cele închise: negru, albastru sau gri.

  • Stilul minimalist

O altă nișă din ce în ce mai relevantă în domeniul modei este cea minimalistă. Caracterizată prin croieli geometrice brute, linii simple și lipsa ornamentelor, acest stil este un răspuns la creațiile pompoase sau complicate care au ocupat podiumurile zeci de ani. 

Culorile sunt, de asemenea, neutre: alb, bej, negru, albastru deschis, roz pal și nu numai. Deși unii consideră că astfel de croieli nu pun în valoare silueta unei persoane, creatorii mizează pe caracterul inedit al hainelor.

Așadar, nu ezita să ieși în evidență și să te bucuri de varietatea de stiluri vestimentare disponibile!

Sursa foto: shutterstock.com

Parteneri