Jocuri de noroc online în 2020: Ghidul începătorului

Jocurile de noroc au fost o componentă importantă a societății încă din cele mai străvechi timpuri, iar astăzi industria de profil este și mai înfloritoare pe plan mondial, grație evoluției tehnologiei și ariei de răspândire a internetului. Astfel, am alcătuit pentru tine un ghid special în care îți prezentăm răspunsul la cele mai frecvente întrebări pentru a juca legal, sigur și responsabil.

Sunt jocurile de noroc online legale în România?

Da, atâta timp cât o faci la operatorii licențiați de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. În 2015, legislația a fost schimbată în așa fel încât jocurile de noroc online au devenit un mediu mult mai sigur. După această schimbare, jucătorii sunt protejați în fața unor litigii. În plus, la bugetul de stat ajung sume impresionante, atât din taxele pe care operatorii licențiați le plătesc către stat, cât și prin taxele care sunt reținute în momentul în care vrei să efectuezi o retragere. Din acest motiv, este absolut necesar să joci doar la operatorii licențiați în România.

Distribuie prietenilor

Ce vârstă trebuie să am ca să pot să joc?

Vârsta minimă este de 18 ani. În cazul în care ești minor, este absolut interzis să practici jocuri de noroc. Nu încerca să minți, deoarece orice cont deschis la operatorii online trebuie să treacă obligatoriu printr-un proces de verificare a identității, tocmai ca să fie evitate orice fel de probleme de acest gen.

Cum aleg operatorul la care vreau să joc?

Cea mai simplă cale este să verifici oferta fiecăruia. Pe lângă licențele ONJN, principalele argumente cu care operatorii își atrag clienții sunt oferta de bun venit și cea de jocuri. Nu e astfel de mirare de ce mulți dintre români accesează jocurile de cazino preferate la adresa casino.netbet.ro , acolo unde îi așteaptă un pachet de bun venit consistent și cel mai mare număr de jocuri, peste 2.000.

Mi-am făcut cont. Ce trebuie să fac după?

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să iți verifici contul. Conform legislației în vigoare, ai la dispoziție 30 de zile pentru a-l verifica. În cazul în care nu vei face acest lucru, contul tău va fi închis, iar toți banii vor fi transferați la bugetul de stat și nu-i vei mai putea recupera niciodată. Partea bună este că procesul de verificare este destul de rapid. Practic, trebuie doar să intri în secțiunea de administrare a contului și să uploadezi o copie după Cartea de Identitate sau alt document. În scurt timp, echipa de relații cu clienții a operatorului respectiv iți va aproba contul și vei fi în regulă.

Cum pot să depun bani în cont?

Partea bună este că, în 2020, este foarte ușor să depui sau să retragi bani la operatorii online. O poți face printr-un card bancar, transfer bancar, Paysafe, TopPay, Skrill, Skrill 1tap, Smith & Smith sau Neteller. Nu sunt chiar toate metodele, însă cu siguranță sunt cele mai des folosite.

Plătesc impozit pe câștigurile online?

Da, câștigurile de la jocuri de noroc online sunt impozitabile în momentul în care efectuezi o retragere. Sunt mai multe praguri, după cum urmează:

  • 1% din suma retrasă până la 66.750 RON
  • 5 RON plus 16% pentru ce depășește 66.750 RON pentru sume ce variază între 66.751 RON și 445.000 RON
  • 187.5 plus 25% pentru ce depășește suma de 445.000 RON pentru sume mai mari de 445.000 RON

Un avantaj este că, după schimbarea legislației, nu mai trebuie să mergi în fiecare an la ANAF să declari câștigurile și să plătești taxe. Banii sunt impozitați direct în momentul în care efectuezi retragerea.

Sunt datele mele personale în siguranță?

Răspunsul este cu siguranță da! Operatorii de top folosesc cele mai înalte standarde de criptare astfel încât toate datele tale personale, fie că vorbim despre documente de identitate, carduri sau tranzacții, sunt în siguranță. Ele sunt stocate pe servere sigure și monitorizate cu atenție de echipele specializate ale operatorilor. În plus, operatorii trebuie să demonstreze ONJN că și-au luat toate măsurile de protecție.

Jocurile de noroc trebuie să rămână la nivel de divertisment

Jocurile de noroc trebuie să rămână un mijloc de a te distra, așa cum sunt alte activități cu prietenii, și nu trebuie să pariezi niciodată mai mult decât îți poți permite. În cazul în care simți că ai o problemă, îți poți seta anumite limite de depunere, de pariere sau te poți autoexclude. De asemenea, poți lua legătura cu departamentul de relații cu clienții și vei fi îndrumat.