AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Faţada din piatră naturală – o opțiune durabilă și cu un design inedit

În ultimii ani, fațadele ventilate câștigă teren pe piaţă  ca urmare a nevoii urgente de a crea clădiri eficiente, mai ales din punct de vedere al confortului. Arhitecții și inginerii caută materiale care să ofere pe de-o parte rezistență și flexibilitate și, pe de altă parte, un design contemporan. Piatra naturală oferă toate avantajele unui material durabil combinat cu beneficiile unei fațade ventilate: eficiență energetică, economii la costurile de întreținere (aer condiționat și încălzire) sau izolație termică. În acest articol, deci, vom arunca o privire către faţade din piatră naturală.

Ce înseamnă piatră naturală?

Atunci când vorbim despre piatră naturală, ne referim la o gamă destul de largă de roci. Mai exact, este vorba despre roci folosite ca materiale de construcţii, fără ca acestea să treacă printr-un număr relevant de prelucrări. Ele sunt preferate datorită eficienţei lor, cât şi a aspectului plăcut pe care îl oferă. Cele mai căutate astfel de roci sunt granitul, travertinul, marmura sau onyxul.

În zilele noastre, există o cerere din ce în ce mai mare de clădiri verzi pentru afaceri, cât și de case private. Împins de acest interes, fațadele ventilate dezvoltă progrese tehnice pentru a realiza economii de energie. De asemenea, cunoscut sub numele de paravane și fațade cu dublă piele, acest sistem de construcție este utilizat pe tot globul de către arhitecții care caută o protecție suplimentară pentru pereții exteriori ai clădirilor lor.

O fațadă ventilată este compusă dintr-o pereche de piei de perete exterior, care sunt separate de un coridor de aer. Acesta este utilizat pentru a proteja zidurile structurale ale clădirii de condițiile meteorologice. Coridorul aerian va transporta căldura din cavitate afară. „Efectul coșului de fum” va reduce cantitatea de căldură pe care clădirile o absorb în condiții meteorologice calde, reducând costurile cu aerul condiționat. Iarna, pereții ventilați reușesc să rețină căldura, rezultând economii în ceea ce privește încălzirea.

Când este timpul să decideți ce material de acoperire extern să folosiți pentru o fațadă ventilată, piatra naturală poate fi o alegere înțeleaptă. De fapt, un sistem de placare ventilată din piatră oferă combinația ideală de tradiție clasică și performanță contemporană. Permite utilizarea pietrei naturale, cum ar fi marmura, granitul sau calcarul într-un format convenabil, care este compatibil cu structurile de construcție mai ușoare.

Placarea cu piatră naturală este fixată cel mai mult pe structura de sprijin fie prin șurub, fie prin nit. Aceste fixări oferă o estetică mai uniformă celor mai moderne proiecte. Materialele naturale pot fi utilizate pentru a oferi un aspect de înaltă calitate, împreună cu durabilitatea și durata de viață extinsă. Calcarul sau granitul se pot potrivi bine cu mediul construit local, oferind o soluție ideală pentru renovarea clădirilor de patrimoniu, a zonelor de conservare sau pentru respectarea restricțiilor de planificare locală.

Acestea fiind spuse, fațadele din piatră naturală sunt o adevărată senzaţie. Ele oferă numeroase oportunităţi şi sunt eficiente, iar acest lucru nu începe şi nici nu se opreşte la aspectul fizic plăcut. Prin utilizarea fațadelor din piatră naturală veți oferi un plus de comfort, un plus de durabilitate şiun plus de stil locuinței tale.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!