Fenomenul tragic București

Nu-i tragic că a câștigat Gabriela Firea, o ziaristă care a știut să se impună în PSD mai ales, partid în care a intrat acum patru ani. Nu-i tragic că partidul istoric PNL, altoit neinspirat cu PDL, chiar dacă acel PDL e cel care i-a întors spatele lui Băsescu, a pierdut rușinos Capitala, neavând nici măcar un primar de sector. E tragic că bucureștenii au REFUZAT votul. De ce? Ce i-a dezgustat în asemenea măsură? Păi cine altcineva decât clasa politică?! Minciuna și demagogia care stau ”cu regele la masă”, adică stau cot la cot cu cel mai mare din stat, Klaus Iohannis. Căderea lui în sondaje vine nu neapărat din lentoarea cu care reacționează, ci din mult mai multe. Pentru mine așezarea alături a unei hahalere venite din PSD prin ușa liberală, unul Mihalache, care doarme pe el bănos de când lumea, de când îl găsise până și Crin Antonescu bun de a-i fi consilier (ce să consilieze?), a fost prima dezamăgire și m-am simțit insultat. Alegătorii liberali, fără disciplina militară a celor de la PSD, n-au mai înghițit lentoarea, dormitul cu curul pe cămeșă, degringolada grețoasă din sânul partidului istoric și l-au pedepsit nevenind la vot. Și eu am stat la Sângeru unde nu am drept de vot și n-am votat așa cum am și scris cu mult înainte.

Bucureștii, scrie presa, e roșu. Nu știu cât de roșii sunt pesediștii, fiindcă ăi mari ai lor pleznesc toți de avere și n-ar împărți săracilor nici firimiturile de la mesele lor tencuite cu icre negre! Sunt, mulți, înspăimântați de DNA. DNA a înspăimântat și PNL, fiindcă hoții sunt peste tot, democratic distribuiți. Să fie și acesta un motiv pentru care bucureștenii, 70 la sută din ei, n-au mers la vot? Hoții care-s peste tot?

Alegerile din toamnă? Nu vor fi minuni. Nimic nu se va schimba decât dându-și toți demisia, poate. Oricum, pe scenă dau lecții cu o imensă obrăznicie, Traian Băsescu și Victor Ponta, frați siamezi de comportament politic și moralitate, doi dintre cei care au dus la extrem starea de dezgust. De mână cu ei, în horă, intră, a intrat, Klaus Iohannis, președinte iubitor al nevestei personale care devine un fel de amantă adorată cu acte de căsătorie. Băsescu îi dădea adoratei trei ministere. Cel de azi, fiindcă femeia n-are chef de politică și-și vede de catedra ei, nu-i acordă decât atenția ardentă pe care ar fi trebuit s-o acorde, concomitent, țării.

Distribuie prietenilor

La liberali? Care liberali? Mi-e greu să-l asociez pe Blaga lui Brătianu, iar Gorghiu face și ea ce poate. Deocamdată un copil. Să-i trăiască, fiindcă partidul i-a murit în brațe, înainte a a-l alăpta vreodată. Liberalii, niciodată solidari în sens militar, s-au risipit care încotro, dezgustați ei de ei și de ai lor, iar partidul e gol ca o ploscă din care s-a scurs tăria și s-a umplut cu aer. Varianta Tăriceanu e și ea de pe maidanul cu trădări. Trăiască PSD, partidul unic, tras, cu paternitate certă, tot dintr-un partid unic! Experiența USL l-a suit pe toți caii mari, iar de acolo nu se va mai da jos niciodată! Plecarea în pustie a PNL, de acolo a început. Liberalii au încetat să mai fie liberali, murind încet și sigur, prin mariajul cu PSD și apoi, catastrofal, prin mariajul cu PDL, partid în care locuiește încă fantoma lui Traian Băsescu și a oamenilor săi.
De ce n-au ieșit bucureștenii la vot? De-aia și de încă multe altele.