Fericirea poporului – ratată. PSDragnea anunță execuția lui Iohannis!

 

Măgăriile comise de președintele Iohannis (desemnându-l în doar 24 de ore pe Grindeanu, premier, n.n.), ne vor costa, spun mulți dintre liderii coaliției câștigătoare, dar mai ales domnul Dragnea, președintele a tot și toate, compromițând programul de guvernare, avântat și posibil, omorând vizionara zi de mâine. Păcat. Am ratat startul!
Poate că unele avânturi ale social democraților (a se citi, cum scrie cineva, Partidul Social Dragnea) vor fi stinse definitiv și nimic nu va mai fi dus la capăt. Îți vine să plângi. Păi ce contează câteva zile, la 27 de ani de nedreptate și sărăcie, întreabă altcineva? Contează! A tăiat elanul și a rupt maioneza împlinirii.
Părerea mea este că Ionannis trebuie suspendat imediat și definitiv de Parlamentul Dragnea și băgat la pușcărie de Guvernul Dragnea care va înainta spre aprobare alte legi care, firește, vor fi votate cvasiunanim și vor crea Justiția Dragnea, DNA-ul Dragnea și miliția Dragnea, din care înțeleg că a făcut parte. Prea și-au făcut de cap Iohannis și toți ai lui de la Revoluție încoace. Dragnea vine și va veni, slavă Domnului, ca Greuceanu și ca Făt Frumos din Lacrimă, reparând ce n-au putut face nepatrioticele partide timp de aproape trei decenii.
Citesc, alături, o știre care conține și oful unuia dintre cîștigătorii alegerilor, e drept doar ca anexă a PSD, domnul Daniel Constantin, persoană simpatică și stimabilă, de altfel. Și domnia sa, ca și domnul Tăriceanu, vorbesc de la înălțimea votului popular, cu toate că și partidele reunite ale domniilor lor s-au chinuit greu, ca și eroicul partid al domnului Băsescu, ”proaspăt apărut pe scena politică”, să treacă pragul minimal de 5 la sută pentru a accede în edenul parlamentar. Dar nu acesta este subiectul. Subiectul este imposibilitatea de a mai face binele așa cum a fost plănuit – vijelios, în avânt, deodată. Domnul Dragnea, care cuvântează acum în fața națiunii, explică mai bine, câte lucruri au fost ratate, nenumindu-l pe el premier, apoi pe doamna Shhaideh. Tocmai i-a dictat, la televizor, președintelui Iohannis, ziua și ora la care va trebui să primească jurământul miniștrilor. Dacă nu, ne vedem în altă parte! Că doar nu-și închipuie, ca și Grindeanu, de altfel, că vor face centri de putere la Victoria și Cotroceni! De aici încolo există un singur centru de putere. El se cheamă Dragnea și se afla acolo unde se găsește domnul Dragnea. Dacă-i în concediu în Brazilia, vorbind în braziliană cu băștinașii, acolo va fi centrul de putere. Dacă-i la cârciumă, cârciuma va fi Casa Albă a României.
Oamenii-s pe cai mari, coaliția majoritară în care domnii ALDE sunt cumplit de minoritari, va face și va drege. Ce? Fericirea poporului care trebuia executată mintenaș, dar a fost curmată la jumătatea drumului. Cum așa? Deja o sută și ceva de taxe au fost tăiate, una fiind de un leu pentru a-ți scoate certificat de cazier. E drept că cei mai mulți cetățeni nu au nevoie de așa ceva toată viața și trăiesc și se scufundă în veșnicie fără atingere cu hârtia care dovedește că n-au făcut pușcărie și, din câte-și amintesc, n-au omorât pe nimeni.
Lucrurile de necombătut ale programului de guvernare au fost ratate din pricina sasului. Vor urma alți ani de neputință. Din fericire, Iohannis va fi trimis unde-i e locul, la Sibiu (dacă suntem indulgenți!) sau la Târgoviște, iar România se va numi, pentru 25 de ani, Dragnea. Slavă Domnului! Binele era atât de aproape, iar noi îl ocoleam ca orbii.