• Home
  • Știri
  • Fermierii olandezi, protest cu gunoaie și bălegar pe autostrăzi, în semn de nemulțumire față de guvern

Fermierii olandezi, protest cu gunoaie și bălegar pe autostrăzi, în semn de nemulțumire față de guvern

proteste Olanda

Fermierii olandezi au protestat împotriva planurilor guvernamentale de reducere a emisiilor de azot, aruncând miercuri gunoi de grajd și bălegar pe autostrăzi și provocând incendii de-a lungul drumurilor – în cele mai recente acțiuni de protest dintr-o vară de nemulțumire, notează b1tv.ro.

Autoritățile rutiere au declarat că mai multe drumuri din centrul și estul Olandei au fost complet sau parțial blocate de la primele ore ale dimineții, iar serviciile de pompieri s-au grăbit să elibereze drumurile pe măsură ce traficul se intensifica.

Operațiunile de curățare a șoselelor a durat câteva ore. Presa olandeză a relatat că, într-un loc, a fost lăsat în urmă un semn pe care scria: „Ne cerem scuze pentru neplăcerile create, Rutte IV ne duce la disperare”, o referire la guvernul premierului Mark Rutte, al patrulea guvern de coaliție pe care acesta îl conduce.

Ultimele demonstrații au avut loc la o zi după ce un mediator numit de guvern a trimis invitații organizațiilor de fermieri pentru a discuta cu coaliția de guvernare a țării despre modalitățile de reducere a emisiilor de azot.

Fermierii sunt supărați pe obiectivele guvernamentale de reducere a emisiilor de oxid de azot și amoniac, despre care spun că amenință să le distrugă modul de viață agricol și să îi scoată din afaceri.

Parteneri