• Home
  • Prima
  • Fiindcă a spus adevărul: La nici o săptămână de la numire, Dăncilă își demite consilierul

Fiindcă a spus adevărul: La nici o săptămână de la numire, Dăncilă își demite consilierul

dancila

Premierul Viorica Dăncilă îl demite pe consilierul său economic, Remus Borza, după declaraţiile acestuia privind reducerea numărului de bugetari – care sunt acum aproape un milion și jumătate şi de ministere, care-s duble față de țări mari –  au declarat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX.
Borza a avansat sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la un post de televiune, ideea unei noi ordonanţe care să modifice celebrele OUG 114/2018 şi oug 19/2019.
În context, Borza a vorbit şi de o reducere a numărului de bugetari şi o scădere a numărului de ministere. „Am gonflat foarte mult administraţia. Şi la Guvern trebuie să mai reducem din ministere. E mai eficient, mai rămân bani să facem şi o fabrică în România”, a spus Borza, la Antena 3. El a spus că e de râsul lumii – suntem singurii în univers care plătim mai bine pe cei de la stat în comparație cu cei care lucrează în sistemul privat.
Remus Borza a fost numit consilier onorific pe probleme economice al premierului în 30 mai. Nimeni din aparatul central nu a abordat atât de tranșant un subiect care indică o creștere aberantă a funcționărimii și ministerelor spre a mitui politic aparatul larg de partid. Scoaterea rapidă pe tușă a celor care vorbesc altfel decât a indicat șeful era metoda brevetată de Dragnea, prin care și-a ras toți oamenii cu opinie.
C. Zamfir. AMPress

Parteneri