Financial Times l-a ales pe George Soros ”PERSONALITATEA anului” 2018

Miliardarul George Soros a fost desemnat „personalitatea anului 2018“ de Financial Times. De obicei, cotidianul britanic oferă acest titlu în funcţie de realizări, dar în cazul lui Soros, alegerea a fost o raportare la „valorile pe care le reprezintă“, a precizat publicaţia, citată de Gândul.

George Soros, în vârstă de 88 de ani, este miliardar, filantrop şi investitor, dar şi un preferat al adepţilor teoriilor conspiraţiilor, un adversar al lui Donald Trump, fiind acuzat şi că se amestecă în treburile interne ale unor state cum sunt Ungaria, Polonia sau România.

Când un fan al lui Trump a trimis bombe adversarilor preşedintelui SUA, unul dintre destinatari a fost Soros. Iar Viktor Orban, primul-ministru maghiar, l-a declarat pe miliardar criminal şi a etichetat fundaţia acestuia ilegală.
De obicei, Financial Times alege personalitatea anului în funcţie de realizări, dar în cazul lui Soros, alegerea sa a fost o raportare la „valorile pe care le reprezintă“, a precizat publicaţia britanică.
Omul de afaceri este descris drept „părintele industriei fondurilor speculative“, dar şi „portdrapelul democraţiei liberale şi unei societăţi deschise“.
Mai mult pe Gândul.info