Florin Cîţu: Guvernul vrea să îngheţe salariile în 2019. Reacția ministrului de Finanțe

 

Senatorul PNL Florin Cîţu susţine că Guvernul a trimis în urmă cu câteva zile Comisiei Europene un document în care ar promite îngheţarea salariilor în sectorul bugetar în anul 2019 la nivelul lunii decembrie 2018.

„PSD i-a tradat si i-a mintit pe romani.
Romania in criza economica – PSD introduce masuri de AUSTERITATE in 2019!!!
Intr-un document trimis Comisiei Europene, in urma cu cateva zile, PSD +ALDE promit inghetarea salariilor in sectorul bugetar in 2019 la nivelul din Decembrie 2018:
PSD+ALDE NU MAI APLICA LEGEA SALARIZARII UNITARE (astfel recunosc falimentul programului de guvernare si ma confirma)!
Asta inseamna ca salariile sunt TAIATE cu echivalentul ratei inflatiei. In plus cresterea dobanzilor va taia si mai mult din puterea de cumparare.
In poza masurile pe care PSD promite ca le va lua la construirea bugetului pentru 2019.
Este clar că legea pensiilor este doar o minciună. Nu sunt bani pentru aplicarea legii salarizării unitare şi PSD+ALDE mint că dublează pensiile”,, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

Distribuie prietenilor

“Este clar că legea pensiilor este doar o minciună. Nu sunt bani pentru aplicarea legii salarizării unitare şi PSD+ALDE mint că dublează pensiile”, scrie senatorul PNL.

Referitor la aceste afirmații, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a spus la România TV că este o variantă luată în calcul, urmând să se ia o decizie.

“Este un document care prezintă un scenariu, un document de lucru, o posibilă variantă, trimisă Comisiei Europene pentru că ăsta este modul în care Guvernul lucrează de ani de zile, orice stat membru asta face, trimite Comisiei Europene discuţii, scenarii, calcule pentru ca într-un final să luăm o decizie într-un sens sau altul”, a declarat Teodorovici.

AMPress