Florin Iordache: Liviu Dragnea avea „bilete de odihnă” şi trebuia să plece în concediu

 

Deputaţii nu se vor reuni în plen în această sesiune extraordinară şi se va lucra doar în comisii, iar rapoartele acestora vor fi dezbătute de plen în sesiunea din toamnă, a declarat, joi, la RFI vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache.
Înrebat dacă va exista o şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor în sesiunea extraordinară, Iordache a răspuns: “Nu, nu. Rolul acestor şedinţe de plen care au existat – la Camera Deputaţilor a existat o şedinţă de plen, la Senat n-a existat, pentru că regulamentul nu permite, pentru că nu a fost cvorum, trebuie să lucrăm în cvorum – a fost tocmai pentru a anunţa Ordonanţele respective şi pentru a le trimite la comisii, astfel încât în perioada următoare, comisiile, fie comisiile avizatoare, fie comisiile de fond, să facă un raport. Nu se prefigurează în perioada următoare să avem un plen, pentru că foarte corect, parlamentarii fiind în vacanţă, prima condiţie pentru o şedinţă de plen ar fi să avem cvorum, deci jumătate plus unu din totalul colegilor. La începutul toamnei, probabil undeva în ultima săptămână (din august-n.r.), comisiile vor face rapoarte, iar începând cu 1 septembrie vom avea plen şi vom dezbate rapoartele respective”, a explicat Iordache, potrivit News.ro
În ceea ce îl priveşte pe Liviu Dragnea, acuzat de opoziţie că a plecat în concediu în timp ce Parlamentul a fost convocat în sesiune extraordinară, Iordache a afirmat: “Păi, vacanţele sau concediile nu ni le putem programa în funcţie de când dă Guvernul Ordonanţă sau nu. Am avut mai mulţi colegi care nu au participat la plen sau la Biroul Permanent, pentru că erau în concediu. Fiecare, eu sau dumneavoastră sau cei care ne ascultă au concediile stabilite din timp şi atâta timp cât avem nişte bilete sau avem nişte rezervări făcute, nu putem sta sau să gândim înainte când va veni sau nu va veni Guvernul cu Ordonanţa(…).
Este preşedintele Camerei, dar în acelaşi timp, constituţional, legal, normal, cum vreţi să-i spunem, are dreptul la concediu (…). Deci nu e nimic neobişnuit faptul că un om pleacă în concediu în momentul în care Guvernul dă o Ordonanţă (…). Începând cu marţi, avea bilete de odihnă”.