• Home
  • Prima
  • Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, ”surprins” de ușurința cu care sunt băgați în concediu medical cei care iau banii statului degeaba!

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, ”surprins” de ușurința cu care sunt băgați în concediu medical cei care iau banii statului degeaba!

citu pnl 2

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, se arată nedumerit de modul cum se îmbolnăvesc brusc prefecții, alții de la Casa de Sănătate când sunt pe cale de a fi dați afară.

„De fiecare dată când încerci să te îndrepţi împotriva lor  pentru că nu îşi fac treaba, intră singuri în concediu medical. Asta e o chestie pe care nu pot să o înţeleg: cum poate sistemul medical, dintr-o dată, să dea unui funcţionar public concediu medical peste noapte?!

Când încerci să detaşezi sau să muţi un funcţionar public, dintr-o dată se îmbolnăveşte.

Asta cu concediile medicale trebuie să se oprească! Nu înţeleg cum medicii îşi asumă astfel de riscuri să le dea funcţionarilor publici concedii medicale peste noapte – prefecţi, de la casa de Sănătate, peste noapte intră în concediu medical ca să nu poţi să îi mişti”, a comentat ministrul Finanţelor la Digi24.

Guvernul are de făcut față promisiunii de a subția o uriașă structură de funcționari publici care numără aproape un milion și jumătate de oameni,  structura umflându-se cu 200 000 în ultimii doi ani. Segmentul bugetar în România e dublu față de țări cu populație numeric asemănătoare, uneori triplu în condițiile în care salariile la stat au crescut mult față de cele din sistemul privat care râmâne în ritm rapid fără forță de muncă.

D.Dumitru, AMPress

Parteneri