• Home
  • Știri
  • Focuri de armă asupra unui autobuz plin cu pasageri în centrul Ierusalimului

Focuri de armă asupra unui autobuz plin cu pasageri în centrul Ierusalimului

ierusalim

Cel puţin opt persoane au fost rănite după ce bărbaţi înarmaţi au deschis focul în locuri separate din oraşul Ierusalim, au anunţat oficialii israelieni. Atacatorii au ţintit un autobuz plin cu oameni aflat într-o zonă istorică a oraşului, potrivit BBC, citat de mediafax.ro.

Atacatorul a fost prins, anunţă poliţia. „Avem teroristul”, declară Eli Levy, purtătorul de cuvânt al poliţiei.
Atacatorii au tras asupra unui autobuz şi au deschis focul într-o parcare din apropierea celebrului Zid de Vest la ora locală 01:24, au declarat oficialii locali.

Poliţia a lansat o misiune de căutare a atacatorilor, care au fugit după atacuri. Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat presei locale că incidentul este tratat ca un presupus atac terorist. Nu se ştie câţi trăgători au fost implicaţi, însă presa ebraică a relatat că poliţia caută cel puţin doi suspecţi.

The Times of Israel a relatat că cel puţin un atacator a aşteptat ca autobuzul să ajungă într-o staţie şi a deschis focul în timp ce pasagerii urcau în maşină.

„Autobuzul era plin, înghesuit. Am oprit într-o staţie la Mormântul Regelui David şi apoi am auzit focuri de armă, oamenii au început să ţipe, oamenii au fost răniţi în interiorul autobuzului”, a declarat şoferul Daniel Kanievsky pentru presa locală.

Zidul de Vest este unul dintre cele mai populare locuri din Iersualim şi mii de credincioşi merg în pelerinaj în acel loc, în fiecare an, pentru a se ruga.

Parteneri