• Home
  • Prima
  • Surse: Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, acuzat de DNA de luare de mită. Ar fi cerut 22 de tone de tablă

Surse: Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, acuzat de DNA de luare de mită. Ar fi cerut 22 de tone de tablă

costel alexe mediu 1

DNA cere Procurorului General să îl sesizeze pe președintele Klaus Iohannis pentru încuviințarea urmăririi penale a lui Costel Alexe, fost ministru PNL al Mediului și actual șef al Consiliului Județean Iași, potrivit unui comunicat de presă.

În comunicatul oficial nu apare numele lui Alexe, dar surse judiciare au declarat pentru G4Media.ro că este vorba despre fostul ministru liberal al Mediului.

Până în acest moment, Costel Alexe nu a răspuns solicitărilor G4Media.ro.

Conform surdei citate mai sus, procurorii DNA îl acuză pe Alexe că ar fi cerut direct managerului unui combinat siderurgic produse din tablă în schimbul alocării către respectivul combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Produsele cerute de acesta – 22 tone de tablă (cu valoare de circa 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa, potrivit procurorilor DNA.

Costel Alexe a fost deputat și ministrul Mediului în guvernul Orban. El a renunțat la portofoliul ministerial pentru a candida la șefia Consiliului Județean Iași la alegerile locale din 27 septembrie.

Parteneri