Sondaj: Aproape 95% dintre poliţişti cred că Guvernul nu poate controla restricţiile impuse de pandemie, fără sprijinul lor

 

Un procentaj de 94,37% dintre membrii Sindicatului Europol participanţi la un sondaj consideră că Executivul nu va mai putea controla măsurile stabilite de lege pentru prevenirea infectării în cazul în care poliţiştii nu vor mai acţiona în prima linie.

Potrivit rezultatelor sondajului date luni publicităţii, doar 5,63% dintre cei 4.837 de respondenţi cred că Guvernul va putea menţine restricţiile fără sprijinul poliţiştilor.

Distribuie prietenilor

Conform Agerpres, trei sferturi dintre participanţii la sondaj (74,71%) consideră că varianta suspendării activităţii de către poliţişti prin rămânerea acestora în unităţi şi intervenţia doar la apelurile de urgenţă unde este pusă în pericol viaţa unei persoane va determina Guvernul să revină asupra îngheţării salariilor poliţiştilor, în timp ce un sfert (25,29%) dintre aceştia nu cred că Executivul va renunţa la această decizie.

De asemenea, aproape toţi respondenţii (99,12%) consideră că poliţiştii sunt discriminaţi în raport cu categoriile de bugetari pentru care OUG pentru îngheţarea salariilor nu produce efecte, deoarece aceştia sunt deja plătiţi pe grila de salarizare pentru anul 2022.

Pe de altă parte, 54,95% dintre poliţiştii participanţi la sondaj au menţionat că de la începutul pandemiei nu au beneficiat permanent de echipamente de protecţie asigurate de angajator, doar 45,05% răspunzând favorabil la această întrebare.

La sondajul derulat de Sindicatul Europol au participat 4.837 de poliţişti din 31 de judeţe şi Bucureşti.