Frigiderul profesional, in inspectie: iata ce presupune mentenanta acestui echipament HoReCa!

Investitia intr-un frigider profesional este esentiala pentru fiecare unitate de alimentatie publica, pentru a pastra alimentele si ingredientele in cele mai bune conditii, a evita risipa provocata de eventuala stricare a acestora si, astfel, a realiza atat economii consistente, cat si cresterea profitului.

frigider profesional

Factori esentiali la alegerea unui frigider profesional

Echipamentele de acest tip se diferentiaza in primul rand in functie de temperatura pe care o genereaza. Unele dintre ele asigura temperaturi de refrigerare, iar altele de congelare.

Refrigerarea este necesara pentru pastrarea in cele mai bune conditii a conservelor de carne, a produselor lactate, a unor produse de patiserie, precum si a supelor si produselor proaspete. Temperaturile sunt cuprinse de regula intre 0 si 4 grade Celsius, astfel incat sunt mult incetinite procesele chimice ale microbilor si enzimelor. 

Congelarea este potrivita pentru pastrarea diferitelor tipuri de carne si produse pe baza de carne, precum si a pachetelor cu legume sau a semipreparatelor. Echipamentele functioneaza la temperaturi cuprinse intre minus 18 si minus 22 de grade Celsius. La aceste valori, apa din alimente se cristalizeaza si devine solida, ceea ce opreste in totalitate procesele chimice provocate de enzime si de microbi. 

Un alt criteriu esential, la achizitionarea unui frigider profesional, se refera la capacitatea de stocare, care trebuie adaptata la nevoile unitatii pe care o detineti sau o administrati. Exista modele cu 1, 2 sau 3 usi si cu un volum care porneste de la mai putin de 50 de litri si poate sa ajunga la peste 1 000 de litri. 

Firma producatoare este de asemenea importanta, recomandate fiind produsele realizate de companii prestigioase la nivel international, cu o experienta de multe decenii in domeniu. Astfel de branduri de top sunt Electrolux Professional si Virtus Group GmbH. 

Instalarea si mentenanta unui frigider profesional

Odata ce ati investit intr-un aparat de cea mai buna calitate, exista mai multe cai pentru a va asigura ca acesta va functiona in cele mai bune conditii si va oferi, pentru o perioada cat mai indelungata de timp, cel mai bun randament. 

In primul rand, este important sa fie instalat in mod corespunzator, iar de acest aspect se ocupa compania Fresco Expert, pentru toate produsele pe care le comercializeaza si care beneficiaza de garantie. Cumparatorul are doar obligatia de a pregati locul propriu-zis al instalarii, astfel incat sa fie posibila punerea in functiune a produselor. 

Referitor la tipurile de garantie, exista mai multe variante, incepand cu Base Care, inclusa in pretul de vanzare al produsului, care include montaj, precum si garantie oferita pe o perioada de 12 luni pentru piese de schimb si pentru manopera. 

In plus, sunt disponibile, contra cost, si doua variante superioare. Prima dintre ele, numita Performance Care, include caracteristicile Base Care, training pentru utilizare, o revizie anuala efectuata in ultimele doua luni din perioada de garantie si service level agreement de 72 de ore. 

Varianta Premium Care contine, pe langa toate beneficiile oferite de Premium Care, si extinderea perioadei de garantie la 24 de luni pentru piesele de schimb si manopera si service level agreement pentru inca 48 de ore. 

Astfel, alegand un model de frigider profesional de la o companie de top, veti beneficia nu numai de un produs de calitate superioara, ci si de garantia faptului ca acesta va functiona timp indelungat la cele mai inalte standarde!

Parteneri