Fumatul în restaurante – câteva idei în acest sens

În urmă cu ceva ani o lege avea să schimbe viața unora și să o transforme într-un adevărat coșmar în ceea ce privește fumatul în baruri sau restaurante.

Astfel, începutul anului 2016 aducea niște măsuri drastice pentru fumători, dar și pentru deținătorii de restaurante, cluburi sau baruri.

Legea interzice fumatul în spațiile publice, în locurile de joacă, în spațiile destinate locului de muncă și în general în toate spațiile închise.

Deși au existat foarte multe nemulțumiri pe această tema, fumătorii simțindu – se oarecum defavorizați, legea nu a lăsat portițe de interpretare și spațiul public închis are doar un singur înțeles.

Din păcate problema acestora încă nu este rezolvată, în prezent fumatul fiind interzis peste tot.

Probabil în tot acest timp de la aplicarea legii și până în prezent foarte mulți oameni au renunțat la țigări pentru simplul fapt că nu își mai urmau ritualurile de a ieși în oraș la cafea sau la un pahar cu prietenii.

De suferit au avut atât consumatorii cât și micii sau mari afaceriști, datorită numărului de persoană în scădere îndeosebi pe parcursul lunilor reci ale anului, când este destul de neplăcut să ieși la o țigară din cauza frigului.

Atunci când ești în echipa fumătorilor ești total obligat să dai dreptate acestora, însă când ești nefumător consideri că legea este minunată.

Părerile pro și contra nu duc însă la o soluție pentru cei defavorizați în acest sens.

Cu toate că legea este foarte criticată de unii fumători, au existat fumători care au fost de acord cu această lege datorită numărului mare de tineri care se pare că nu conștientizau cât de mult dăunează tutunul sănătățîi și dezvoltării normale.

Numărul fumătorilor care fac parte din familiii care dețîn copii mai mici de 18 ani este mult mai mare decât numărul familiilor fără copii.

Un număr foarte mare de populație susține interzicerea fumatului în spațiile publice iar dintre aceștia, un procent de 65 % sunt chiar fumători.

Un procent de 80 % dintre români au susținut că legea contribuie la conștientizarea urmărilor pe care le poate avea țigară asupra sănătățîi întregului organism.

Conform unui studiu 70 % dintre românii intervievați au fost de acord cu interzicerea fumatului în spațiile publice, fiind de acord că în acest fel se va reduce fumatul de timpuriu sau chiar se va putea preveni.

Această lege până la urmă ajunge să facă fumatul o activitate mai puțîn obișnuită sau normală.

În medie bărbațîi fumează mai mult decât femeile .

În ceea ce privește fumatul pasiv, legea interzicerii fumatului în locurile publice se pare că îi avantajează pe aceștia întru totul. Nu că nu ar putea alege alt local, dar unde se fuma înainte este mult mai interesant.

De obicei fumătorii nu au nicio problema în ceea ce privește fumatul pasiv însă sunt conștienți de faptul că nu este normal să se fumeze în spațiile destinate locurilor de joacă pentru copii sau în prezența nefumătorilor.

Și totuși, se pare că există o mică portiță și o soluție pentru localurile care totuși se gândesc la clientela.

Alegerea unui acoperiș retractabil poate fi soluția care să împace și capra și varză.

Benefieciarii direcți în acest sens sunt fumătorii, însă și dețînătorii localurilor care în mod evident vor avea un număr mult mai crescut de clienți pe tot parcursul anului.

Amenajarea unui spațiu de tipul pergolei cu un acoperiș retractabil se pare că este soluția ideală pentru fumători, acest spațiu neavând nevoie de ventilație.

Utilitatea acestei soluții, este și foarte simplu de imaginat, acoperișul retractabil este foarte potrivit datorită posibilității de aerisire rapidă, iar fumul sau alte mirosuri se vor putea răspândi cu repeziciune în aer.

Acestre acoperișuri retractabile se pot realiza la comandă, pe măsurile dorite și pot închide orice spațiu.

De obicei materialele de fabricație ale acestor acoperișuri retractabile sunt impermeabile, rezistente la razele ultra violete din materiale ignifugate foarte rezistente la rupere și care oferă un confort termic sporit.

În cazul în care se dorește acoperirea unei terase, indiferent în ce anotimp, membrană din care sunt fabricate oferă un grad sporit de confort și poate acoperi o terasă pe tot parcursul anului fără nicio problema.

Până la urmă orice probelmă se pare că își găsește soluția iar înainte de toate trebuie doar să te gândești puțin.