Gabriela Firea: Greva de la Metrou trebuie dezamorsată urgent

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, atrage atenția că greva generală de la Metrou poate duce la o blocare a Capitalei. Ea cere Ministerului Transporturilor să găsească soluții urgente pentru a rezolva nemulțumirile angajaților.

” Solicit Ministerului Transporturilor sa gaseasca de urgenta solutii pentru rezolvarea conflictului colectiv de munca al angajatilor Metrorex, astfel incat greva sa fie anulată”. Primarul general Firea, care a cerut în mod repetat Guvernului ca Metroul să treacă la Primăria Capitalei, dar a fost refuzată, spune că singurul lucru pe care-l poate face este să  pună la dispoziția cetățenilor tot ce este disponibil în transportul de suprafață.

„Societatea de Transport Bucuresti va scoate in traseu toate vehiculele disponibile, iar aceasta masura va fi mentinuta si in afara orelor de varf, pana la reluarea circulatiei pe reteaua de metrou”,

Distribuie prietenilor

„Am solicitat ca metroul sa fie transferat la Primaria Capitalei, astfel incat sa putem investi si asigura un transport public modern, integrat si eficient, asa cum se intampla in toate orasele europene dar, ca si in cazul Centurii Capitalei, interesul public nu a fost suficient de convingator. In ciuda eforturilor Primariei Capitalei de a dovedi ca este capabila sa asigure tot ceea ce este nevoie pentru ca situatii ca cea de acum sa nu se intample, alte interese sunt, se pare, luate in considerare. Daca nu se doreste transferul metroului in administrarea Primariei Capitalei, asa cum prevede Planul de Mobilitate Urbana Durabila al Capitalei ( PMUD), document strategic realizat sub coordonarea specialistilor BERD, macar sa se transfere statiile, care arata deplorabil si pe care Primaria Capitalei le poate reabilita. Vrem sa investim in siguranta si confortul celor aproape 1 milion de bucuresteni care folosesc zilnic metroul”, a  transmis  Gabriela Firea.
Aurelia Apostol, AMPress