Gabriela Firea schimbă numele Parcului Herăstrău. Liberalii inițiază și ei o schimbare de nume

Parcul Herăstrău își schimbă numele, în urma ședinței de marți a Consiliul General, la propunerea primarului general.
„Din respect pentru Majestatea Sa Defunctă și pentru că numele sau să dăinuie în conștiință generațiilor viitoare, propunem Consiliului General să aprobe schimbarea denumirii parcului Herăstrău în Parcul Regele Mihai I. Trebuie menționat că fostul Suveran a fost legat sufletește de acest loc al Bucureștiului, care a purtat o vreme numele tatălui sau, Regele Carol al II-lea, iar Palatul Elisabeta, reședința din ultimii ani a Familiei Regale se învecinează cu parcul”, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Tot în ședința de astăzi, la inițiativa consilierului PNL, Sorin Margarit, s-a aprobat și un alt proiect de hotărâre, prin care porțiunea cuprinsă între Piața Presei și Arcul de Triumf a Șoselei Kiseleff va purta numele Regele Mihai I. Proiectul a avut susținerea Primarului General, Gabriela Firea și a fost votat cu 40 de voturi pentru și 11 abțineri.

Nu există încă o luare de poziție a Casei Regale în urma acestei decizii. Cele câteva persoane sunate de AMPress, din lumea intelectuală bucureșteană, au spus că nu se pot pronunța asupra acestui subiect care, în sine, nu face rău, dar poate căpăta ”valori politice”. Dacă ar fi să se pronunțe, procentul este egal între cei care vor și cei care  găsesc pripită inițiativa.

Distribuie prietenilor

Aurelia Apostol, AMPress