AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ministrul Sănătății despre petrecerea din Parcul Herăstrău: O parte dintre restricții ar putea reveni

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit duminică la Digi24 despre petrecerea cu sute de persoane care a avut loc aseară în Parcul Herăstrău, afirmând că măsurile de relaxare din starea de alertă au fost aprobate și de către agenții economici, iar cei care nu le vor respecta ar putea să aibă parte de anumite restricții, „inclusiv de funcționare”.

„De două săptămâni noi discutăm și cu agenții economici, cu asociații profesionale, cu sindicate, o anumită relaxare. Relaxare care a venit odată cu sfârșitul stării de urgență. Țin să le amintesc tuturor că România, Guvernul, Ministerul Sănătății, populația, agenții economici sunt totuși în stare de alertă. Dacă suntem pe acea pantă descendentă a curbei pe care o prognozam după două, trei săptămâni de platou, este că s-a gestionat în mod corespunzător de către guvern și populație o primă parte a pandemiei. Dacă am dat o perioadă de relaxare, aceasta a venit în contextul unor reguli, care au fost de comun acceptate pentru a putea evalua în 14 zile efectele acestei relaxări, putând merge cu alte măsuri de relaxare, dacă evoluția era favorabilă. Dar dacă evoluția este nefavorabilă ne gândim și la restricționare, să nu uităm și avertismentul președintelui Klaus Iohannis”, a spus Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro.

Întrebat ce măsuri ar mai putea fi luate, ministrul a spus că dacă agenții economici nu le respectă pe cele în vigoare atunci vor avea anumite restricții „inclusiv de funcționare”.

„O parte dintre restricții (ridicate, n.red.) ar putea reveni”, a completat Tătaru.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!